Diari La Veu del País Valencià
Oltra avisa el Bloc: ‘Compromís ja s’ha presentat per separat a les eleccions’
RedactaVeu / EP /Alacant

La vicepresidenta i consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives, ha dit a Alacant, qüestionada per la possibilitat que Compromís es dividisca de cara a les eleccions estatals, que espera anar “tots junts perquè hem iniciat un camí junts estratègic, no conjuntural”.

No obstant açò, ha reconegut com a “cert” que Compromís és “un equilibri delicat de sobiranies” en les quals conflueixen Iniciativa, Els Verds i el Bloc i en el qual cal “respectar la sobirania de tot el món”.

Així, no ha volgut “aventurar” quin camí prendrà cada “part” de Compromís, però ha expressat el seu “desig” que la unió “es mantinga” en les estatals de desembre. Amb tot, ha recordat que els diversos membres de la coalició, en determinades etapes, han anat pel seu costat, com en algunes eleccions europees anteriors, i Compromís “s’ha mantingut i ha seguit la seua marxa”.

“Tal com hi ha sobiranies compartides hi ha diferents àmbits de relació, i amb aquest desig que tots anem plegats però també que els equilibris de sobiranies compartides porten a voltes al fet que ningú li imposa a ningú el seu parèixer”, ha indicat.

“No practiquem la tirania de la majoria sinó l’acord dels qui volen estar junts i crec que açò també es mantindrà aquesta vegada”, ha asseverat.

Dos partits més

D’altra banda, Oltra ha compartit l’opinió d’Enric Morera sobre que la decisió del Bloc és particular i ha subratllat que Compromís “té dos partits més” i “la gent que no està en cap dels partits”.

Per açò, ha indicat que aquesta decisió “no determina la postura del tot, sí d’una part, però no del tot”. Així mateix, ha assenyalat que les decisions s’adoptaran “com sempre, des del diàleg, perquè parlant s’entén la gent”.

Comparteix

Icona de pantalla completa