Diari La Veu del País Valencià
Es constitueix la Mesa de la Comissió de l’accident de metro ‘més greu d’Europa’
Europa press / València

Els membres de la comissió de recerca sobre l’accident de la Línia 1 del metro de València constituïda a les Corts han triat aquest dilluns la diputada socialista Sandra Martín com a presidenta d’aquest òrgan. Per la seua banda, el parlamentari de Compromís, Juan Ponce, serà el vicepresident i la parlamentària ‘popular’ Eva Ortiz, la secretària.

Així ho han votat els diputats que formen part d’aquesta comissió, la segona que es constitueix a les Corts sobre aquest assumpte, ja que la primera es va crear en 2006 al poc temps de l’accident en el qual van morir 43 persones i altres 47 van resultar ferides i es va tancar en el termini d’un mes amb la conclusió que el sinistre ve ser causat per excés de velocitat.

En el cas d’aquesta nova comissió, està previst que finalitze abans del primer any de legislatura. Així mateix, s’ha donat de termini fins el pròxim 8 d’octubre perquè els grups parlamentaris presenten els seus plans de treball.

A aquesta sessió constitutiva ha acudit el president de la Generalitat, Ximo Puig, que l’ha seguida des de la zona destinada al públic. En declaracions als mitjans de comunicació als passadissos de les Corts, el cap del Consell ha destacat la importància de la creació d’aquesta comissió, amb la qual es busca “el perdó i la reparació” als familiars de les víctimes, però també que “mai torne a ocórrer un accident d’aquestes característiques”.

Per la seua banda, el president de les Corts, Enric Morera, que ha exercit les funcions de la Presidència d’aquesta comissió a l’inici d’aquesta sessió constitutiva, ha desitjat als diputats “tot el bon treball per aconseguir buscar la veritat per esclarir el que va passar en l’accident de metro més greu d’Europa”.

Comparteix

Icona de pantalla completa