Diari La Veu del País Valencià
PSPV s’oposarà al fet que fiscals i jutges compareguen en la comissió del Metro a les Corts
RedactaVeu / València

La diputada socialista ha destacat dues raons. La primera d’elles és que “encara està oberta la causa i creiem que cap fiscal ni jutge hauria de comparèixer per explicar i donar la seua opinió sobre alguna cosa que encara s’està investigant”. En segon lloc, ha incidit que “aquesta comissió no té funció fiscalitzar la labor que fa la justícia ni els qui han d’aplicar el dret i la llei, perquè del que es tracta és d’esbrinar la veritat”.

“El que volem és saber com es va gestionar l’abans, el durant i el després d’aquest accident, per la qual cosa estem parlant de responsabilitats polítiques i tècniques, no jurídiques”, ha subratllat Barceló.

‘Fi a 10 anys de silenci’

D’altra banda, i pel que fa a l’engegada hui d’aquesta comissió d’investigació, Barceló ha mostrat la seua satisfacció “perquè per fi hem acabat amb nou anys de silenci” i ha apuntat que “és cert que nosaltres no podem rescabalar ni el dolor ni la tristesa de les víctimes i de les seues famílies, però sí necessiten conèixer la veritat, igual que ho necessiten els ciutadans valencians”.

Així, ha recordat que el PP, durant tot aquest temps, “no ha posat ni els mitjans ni ha tingut voluntat política per esclarir els fets”. En aquest sentit, ha recordat que sí va haver-hi una comissió d’investigació en aquell moment, però “més aviat va ser una farsa perquè molts dels plans de treball, compareixences i documentació que es van presentar van ser rebutjats, per la qual cosa es va convertir en un mer tràmit per tornar a ocultar i portar a l’obscurantisme l’accident ferroviari més greu ocorregut a Europa”.

Comparteix

Icona de pantalla completa