Diari La Veu del País Valencià
Innovadora tecnología per a la prevenció d’accidents laborals
Tecnonews / ACPG / ECA

Durant els sis primers mesos de l’any van augmentar en un 3’2% els accidents laborals mortals a l’Estat espanyol, respecte al mateix període de l’any anterior. Amb l’objectiu de reduir aquestes xifres i prevenir accidents a les empreses, Setesca ha desenvolupat “Secure at Work”. Es tracta d’una innovadora solució basada en eBeacons que detecta si un operari porta o no el material de prevenció. En el cas que no el porte, la màquina no li permet treballar.

La solució suposa tota una revolució en l’àrea de la prevenció de riscos laborals. El funcionament és molt senzill i intuïtiu. Els beacons són uns dispositius que es col·loquen a la roba de l’operari i que tenen una funció de geolocalització. Emeten un senyal molt similar a la del GPS però amb molta més precisió.

Imattge d’un sensor de moviment M1Beacon.

D’aquesta manera, en tot moment el treballador està localitzat. De la mateixa manera, units a les tauletes, tenen la funció de la seguretat i prevenció d’accidents. Per exemple, quan un empleat s’acosta a manipular qualsevol màquina, la tauleta detecta si l’operari porta l’equipament de seguretat necessari o si s’acosta a una zona perillosa. D’aquesta manera, en funció de la situació és possible aturar el procés de treball. Diverses empreses han estat involucrades en les proves de la solució.

La solució és global i està dissenyada per a la seua comercialització a nivell mundial. Més informació en aquest enllaç.

Comparteix

Icona de pantalla completa