Diari La Veu del País Valencià
Agres, llest per al 3r Aplec de la Mariola d’aquest cap de setmana
RedactaVeu / Agres

Al principi d’aquesta setmana els organitzadors de la trobada feien públic en la seua web el manifest d’aquesta tercera edició de l’Aplec de la Mariola que tindrà lloc aquest cap de setmana a Agres.

Segons els organitzadors, l’Assemblea dels Pobles de la Mariola , “en ell- el manifest- trobem els motius que han portat aquesta plataforma cívica a celebrar l’Aplec a Agres i perquè han triat el lema “Escola rural, pobles vius” com eix central.

Com en edicions anteriors, l’Aplec ve carregat de contingut més enllà de la festa i el folklore i és per això que l’organització destaca en el Manifest: “cal, però, encetar el debat sobre l’escola rural des d’una actitud crítica i activa”. I expliquen “és necessària també la reflexió, estudi i reivindicació de les millores pertinents perquè aquest model d’escola siga efectiu (…) S’ha de posar fi, d’una manera eficient i sostenible, a les mancances materials i de recursos humans que actualment es detecten, així com reclamar una normativa específica que garantisca l’estabilitat del seu funcionament (…) i on les administracions locals tinguen una implicació directa i a favor de l’escola dels seus pobles”.

Homenatge a Ovidi, concerts, exposicions, xerrades, taules redones i excursió a la Cava Gran

Concerts, exposicions, una excursió a la Cava Gran, una taula redona, una xarrada, dinars i sopars populars, una Fira, activitats infantils, un homenatge a Ovidi Montllor, danses i molta música ompliran els carrers d’aquest poble mariolenc a partir de divendres a les 20:30.

Els organitzadors preveu una major afluència que en les dues darreres edicions, i per això han parat “especial atenció” a la” millora de les infraestructures”. Com exemple, l’habilitació d’una zona d’acampada gratuïta, l’augment del número de lavabos públics o les restriccions al trànsit rodat.

En definitiva, tot és a punt per a un cap de setmana lúdic de cultura, festa, naturalesa i escola ruralen un dels enclaus més importants del País Valencià, Agres i la Serra de la Mariola on s’ubica.

Comparteix

Icona de pantalla completa