Diari La Veu del País Valencià
CCOO: ‘El tacticisme polític és el culpable que no s’haja pogut obrir RTVV el 9 d’Octubre’
RedactaVeu / València

El sindicat manifesta la seua “consternació” per les declaracions d’alts responsables del Consell i de Podem en les quals “es responsabilitza de les dificultats per a la reobertura de RTVV als sindicats signataris de l’últim ERO”. CCOO afirma que “el nou Govern ha obviat l’acord polític aconseguit abans de les eleccions i reclama un procés de negociació per a reconduir la situació”.

El secretari general de la Federació de Serveis a la Ciutadania de CCOO PV, Juan Cruz, al costat de Raúl Olmos, secretari d’Acció Sindical de la Federació de Serveis a la Ciutadania de CCOO i Rosa González, lletrada del gabinet jurídic de la federació, han explicat hui la posició de CCOO respecte a RTVV. Així, els ponents han manifestat la seua “preocupació per les declaracions” d’alts responsables del Consell i de Podem, en les quals, “veladament, es culpabilitza i responsabilitza de les dificultats per a la reobertura de RTVV els sindicats signataris de l’últim ERO, entre ells CCOO”.

El sindicat recorda que “l’única responsabilitat del tancament de RTVV correspon al PP i al llavors president, Alberto Fabra”. Respecte a la responsabilitat sindical, CCOO aclareix que “no va signar el primer ERO que va suposar l’acomiadament de 1.198 treballadors, sinó que va recórrer i es va aconseguir la nul·litat del mateix”. No obstant açò, amb la posterior aprovació de la llei que suprimia la prestació del servei, la dissolució i liquidació de RTVV, l’única cosa que podien fer el Comitè i els sindicats era “negociar l’ERO d’extinció de tota la plantilla per a aconseguir les millors condicions d’eixida a les 1.600 persones afectades”. I apunten que “el preacord va ser avalat per la immensa majoria de treballadors”.

Per açò sentencia CCOO que “no consentirà que se’l responsabilitze d’un desastre i d’una situació esperpèntica que s’ha generat per decisions polítiques”. Davant aquesta situació, l’FSC de CCOO ha recordat que CCOO, al costat d’altres sindicats, es van reunir diverses vegades amb els partits integrants de l’actual Govern valencià, amb Esquerra Unida i, com a Comitè, amb Podem, aconseguint un acord polític, un full de ruta, que contemplava els següents passos: acord en seu judicial de readmissió de treballadors, retirada pel PSPV del recurs davant el Tribunal Constitucional, derogació de lleis de tancament i liquidació de RTVV i negociació d’un tercer ERO.

Però, “després de les eleccions d’aquest acord s’ha oblidat” i CCOO “té la sensació que s’ha utilitzat als treballadors de RTVV en la campanya electoral per a minar el PP. RTVV s’ha convertit en el joguet que es disputen els partits integrants del Govern valencià i el seu soci en les Corts”.

Segons ha afirmat el secretari general de FSC CCOO PV, Juan Cruz, “el tacticisme està prevalent en les decisions que es prenen”. I ha advertit que “es podia haver tingut RTVV en aquest 9 d’Octubre, però no s’ha volgut per tacticisme polític, per la proximitat de les eleccions generals. El tancament de RTVV va ser una decisió política i la seua obertura és una decisió igualment política”. D’altra banda, CCOO assenyala que “se segueix mantenint el mateix nivell de despesa en manteniment, lloguer de seus, etc”.

CCOO lamenta que “ni en el Fòrum de l’Audiovisual ni en la consulta sobre la llei que ha de regular la nova RTVV es compte amb els sindicats”, és per això que “reclama la participació i la reobertura al més prompte possible de RTVV, així com la conveniència “d’un procés de negociació per a reconduir la situació actual”. CCOO PV “ha rebatut fil per randa l’informe de l’Advocacia de la Generalitat Valenciana sobre la recuperació del servei públic de RTVV, que ha aparegut en els mitjans de comunicació”.

Comparteix

Icona de pantalla completa