Diari La Veu del País Valencià
Projecte educatiu i d’experimentació en tècniques de cultiu de la xufa de València
RedactaVeu / València

Els horts Urbans de Sociòpolis han sigut l’escenari triat per la firma del conveni de col·laboració entre el Consell Agrari Municipal de València i el Consell Regulador de la Denominació d’Origen Xufa de València. L’acord, que té com a objectiu el desenrotllament d’un projecte educactiu i d’experimentació en tècniques de cultiu de la xufa de València, ha sigut rubricat per part de Consol Castillo, vicepresidenta del Consell Agrari, i Francesc de Borja Espinosa, president de la Denominació d’Origen. Per a això, el Consell Agrari Municipal de València ha cedit una de les parcel·les que formen part d’aquests Horts Urbans, i serà en aquesta parcel·la on es realitzaran assajos demostratius de cultiu de xufa dirigits a la transferència de coneixements a nivell educatiu i social.

Un moment de la firma del conveni de col·laboració.

Per a la vicepresidenta del Consell Agrari i regidora d’Agricultura de l’Ajuntament de València, Consol Castillo, la firma del conveni comença a concretar la declaració d’intencions que va suposar la firma de l’“Acord de Vera” per a la promoció, protecció i difusió de la Xufa de València per part dels municipis de la zona de producció. Així mateix, ha avançat que en els pròxims mesos es concretaran nous projectes encaminats a la promoció de l’Orxata de Xufa de València.

Molt satisfet s’ha mostrat també el president del CRDO Xufa de València, Francesc Espinosa, amb el suport de l’Ajuntament de València cap a aquest cultiu i ha volgut destacar que “la xufa de València és un tresor gastronòmic i de salut únic que tanca la cultura d’un poble, i aquest tresor ha de protegir-se i donar-se a conèixer. Només així, dignificant el treball dels nostres agricultors i valorant els seus productes, podrem conservar el meravellós jardí que rodeja València i que no és un altre que la seua horta.”

>

>

Comparteix

Icona de pantalla completa