Diari La Veu del País Valencià
Iniciativa confirma la seua aposta perquè Compromís pacte amb Podemos per al 20-D
RedactaVeu / València

Amb els 81% de vots a favor, L’Assemblea General d’Iniciativa del Poble Valencià ha aprovat aquest dissabte pactar amb Podemos “i altres forces o persones representatives de moviments socials, polítics o ciutadans” per a les Estatals del 20D, a pesar de la negativa dels seus socis en Compromís del del Bloc i dels resultats del 27-S. Iniciativa ha aprovat els documents de les línies estratègiques per a la política d’aliances i de les bases programàtiques per a les pròximes eleccions .

Segons Iniciativa, la conseqüència d’aquesta oferta electoral que proposa de cara a les pròximes eleccions Estatals del 20 de desembre “hauria de derivar en un resultat electoral molt potent”, que consolide “la fi del bipartidisme al País Valencià” i que permeta una “acció política forta, tant al Congrés dels Diputats com al Senat, des d’un grup parlamentari propi, que siga capaç de contribuir, amb un paper protagonista, al canvi polític profund que requereix la política estatal”.

En la seua intervenció davant l’Assemblea, Mònica Oltra ha mostrat l’orgull com a militant d’Iniciativa i portaveu de Compromís “per tot allò aconseguit” a les passades eleccions, els canvis de govern a la Generalitat i a administracions locals gràcies a “acords per a eixos governs, com en el del Botànic, en els quals, ha dit, “s’han reflectit els posicionaments polítics que defensem des de fa molts anys”.

Oltra ha manifestat que ara s’ha de traslladar eixe canvi de govern i allò que recull el pacte del Botànic al Govern de l’Estat.

Una ‘Espanya plural’

Per a la líder d’Iniciativa, “Espanya serà d’identitats plurals o no serà, ha d’adoptar les identitats diverses. Anem al Congrès i Senat a valencianitzar Espanya, això ho ha de saber qui vulga vindre amb nosaltres”, ha manifestat.

“No és patriota qui es tanca en les seues fronteres o en les seues sigles. És patriota aquell que no té por a créixer, aquell que no té por a desdibuixar-se perquè té prou autoestima per a saber que ningú ni res el pot desdibuixar perquè té els peus en terra i el cor alegre per a emprendre viatges compartits”, ha manifestat Oltra sobre la política d’aliances.

Un moment de la intervenció de Mònica Oltra, aquest dissabte. Foto: Iniciativa del Poble Valencià.

I ha afegit: “Hem de ser patriotes perquè estimem la nostra terra i per això estem en política, que és estimar a la seua gent. Posar el País Valencià en el mapa és ser rellevants a Espanya, valencianitzar Espanya, és tindre veu i decisió, és tindre grup propi, sí, però tindre també un grup molt més gran. És patriota aquell que veu un xiquet ofegat en la Mediterrànea, en una costa molt pareguda a la nostra i es commou com si fóra el seu fill. És patriota aquell que prefereix els pobles a les fronteres, és patriota aquell que prefereix els projectes comuns a les sigles pròpies, és patriota qui no canvia, en definitiva, dignitat per supèrbia, perquè no té por, perquè els patriotes no tenim por, ningú ens ha dir qui som”. “Eixe és el País Valencià que volem construir i tenim una cita indefugible el pròxim 20 de desembre i tenim l’ocasió, l’obligació política i moral, de ser patriotes i construir eixa matèria, eixa mare que ens acull, en què la gent per fi puga ser feliç, encara que com diu el poeta, no tinga permís.”, ha conclòs Oltra.

Per que fa les bases programàtiques aprovades hui per l’Assemblea passen per elaborar un programa de govern que aposte pel rescat ciutadà amb polítiques públiques orientades a les necessitats de les persones i els seus drets socials i laborals, una administració honesta en què es lluite contra la corrupció, els privilegis, l’amiguisme i el balafiament, la reforma constitucional per incorporar drets d’igualtat, socials i ambientals.

Com marquen els estatuts d’Iniciativa, amb la previsió de convocatòria d’unes eleccions, s’obrí un període de presentació de candidatures, en aquest cas per a anar en les llistes al Congrés i al Senat. Aquestes candidatures han sigut votades també en l’Assemblea General de hui. En el cas que se celebraren finalment primàries per a les pròximes eleccions, els candidats triats per Iniciativa haurien de presentar-se igualment per a ser elegits en el procés de primàries.

Candidats al Congrés

Per la circumscripció de València l’ordre dels candidats al Congrés ha quedat, després de la votació, de la següent manera: Enric Bataller, Reyes Matamales, Isaura Navarro, Miquel Navarré, Carles Vendrell i Feliciano Souza. Per al Senat la candidata serà Dolors Pérez. Per la circumscripció d’Alacant l’orde dels candidats al Congrés és Ignasi Candela i Juan Ángel Conca. Per la circumscripció de Castelló, s’ha produït un empat entre els candidats al Congrés i al Senat, Emi Tirado i Pau Sancho, i Juanma Segarra i Santiago Romero.

Amb l’Assemblea General, Iniciativa tanca el procés assembleari per a consultar les seues bases de cara a les pròximes eleccions estatals.

Comparteix

Icona de pantalla completa