Diari La Veu del País Valencià
Joan Ribó fa una crida amb un vídeo a la ciutadania per a celebrar el 9Oct
RedactaVeu / València

“Veïns i veïnes de la ciutat de València, em dirigisc a vosaltres per a animar-vos a celebrar este 9 d’Octubre, dia dels valencians i valencianes”. L’alcalde de València, Joan Ribó, es dirigeix així a la ciutadania per a convidar-la a prendre part i protagonisme en les celebracions del ‘Dia de la Comunitat Valenciana’, una commemoració històrica que, tal com subratlla Ribó, “ha de ser una celebració àmplia, oberta a totes les persones que viuen, treballen i s’estimen València”.

Per primera vegada, a més del tradicional ban de l’alcalde amb motiu de la festivitat, els valencians poden conèixer aquesta crida en la pròpia veu i imatge de l’alcalde. El vídeo ha sigut enregistrat en el Museu Històric que alberga la seu de l’Ajuntament “per a convidar-vos a participar de tots els actes que hem programat, i que ens fan acostar-nos a les arrels del nostre poble ”. Tal com expressa Joan Ribó en la seua invitació al conjunt de la societat valenciana, es tracta d’una crida oberta “de la mateixa manera que hem obert per a tota la ciutadania les portes d’esta Casa Consistorial”.

El missatge de Ribó als seus conveïns es fa extensiu a totes les entitats i associacions de la ciutat, en “un missatge d’unitat”. “En uns moments difícils per a moltes famílies, vull expressar-vos un missatge d’unitat –expressa l’alcalde- perquè des de la pluralitat, ens hem de mantindre units i unides per a superar qualsevol obstacle”.

“Eixa unió –subratlla Ribó- també defineix la nostra identitat com a poble, i volem demostrar-ho este 9 d’Octubre en la Processó Cívica de la Senyera que recorrerà el centre de la ciutat”.

“Per això vos faig esta crida a la participació –afegeix- tant a qualsevol persona com a totes aquelles entitats que vulguen unir-se a esta gran marxa de valencianitat”. De fet, el missatge de l’alcalde conclou amb una crida a tots els valencians a “gaudir units del nostre dia”.

En semblants termes s’expressa l’alcalde en el Ban Municipal, en el qual destaca “l’orgull perquè els nostres carrers allotgen alguns dels actes commemoratius més emblemàtics de tots els que es realitzaran de cap a cap de les nostres comarques”. “Entre tots ells, destaca especialment la Processó Cívica de nostra Reial Senyera –subratlla l’alcalde- acte que simbolitza la unió i la germanor entre tots els valencians, de nord a sud i d’est a oest, per damunt de les diferències d’origen, creença o ideologia; una demostració cívica i multitudinària del nostre compromís amb una identitat, una cultura i una història que fa de fil conductor de la nostra existència col·lectiva i serveix per donar-li continuïtat en el temps”.

Nous camins de pau i concòrdia

En el Ban Municipal, l’alcalde recorda que valencians i valencianes “comencem una etapa nova”, i apel·la a la “responsabilitat d’aprendre de les coses mal fetes del passat per no tornar a repetir-les, encetar nous camins de pau i de concòrdia, i assentar les bases d’un nou futur que està per fer”.

“Nostres senyes d’identitat, tan preuades, s’han de combinar amb eixos altres valors que sempre han format part de la idiosincràsia valenciana: la cooperació, l’esforç, l’honradesa i la solidaritat.” “I tot –continua el text- sota l’empara de la Democràcia i el civisme, tan necessaris en els temps actuals.

Tenim el deure de reafirmar la nostra convicció democràtica, la nostra aposta decidida pel diàleg i pel respecte mutu”.

Comparteix

Icona de pantalla completa