Diari La Veu del País Valencià
Compromís retarda al dia 20 la decisió de presentar-se al costat de Podemos
RedactaVeu / EP / València

Compromís es troba dividit en dues tendències molt marcades. D’una banda el Bloc, Enric Morera, i Gent de Compromís (GdC) són partidaris d’acudir en solitari, més encara després dels mals resultats de Podemos en les eleccions catalanes. D’altra banda el partit de Mònica Oltra (Iniciativa del Poble Valencià) i VerdsEquo, favorables a negociar amb el partit de Pablo Iglesias i intentar una àmplia plataforma que integre també altres grups com Esquerra Unida.

La incapacitat d’acord va quedar palesa i, després de més de quatre hores de reunió, la postura acordada és superar les divergències de criteri sobre una possible aliança amb Podemos per a les eleccions estatals i s’ha emplaçat a una nova reunió el pròxim dia 20.

L’executiva ha acordat explorar totes les vies possibles en els pròxims dies davant un possible consens d’aliances electorals, conscients de la necessitat de superar les actuals postures divergents en el si de la coalició.

Segons fonts de l’executiva consultades per La Veu, Iniciativa no presentà cap proposta concreta d’aliances. Per altra banda, la sensació general dintre de la coalició és que el partit de Pablo Iglesias vol que Compromís es diluïsca en les seues llistes, un objectiu que sempre ha defensat el líder de Podemos: “Podemos és la marca”.

De forma “participativa i democràtica”

Per la seua banda, el portaveu de Compromís en l’Ajuntament d’Alacant, Natxo Bellido, ha afirmat que la decisió per a anar al costat de Podemos en les pròximes eleccions estatals es prendrà d’una forma “participativa i democràtica”.

Així ho ha indicat Bellido al mateix temps que ha explicat que els diferents grups que formen la coalició nacionalista estan en “processos interns” i no tenen en l’actualitat posicions coincidents.

D’aquesta manera, ha manifestat que des de l’executiva “arbitraran els mètodes” per a prendre una decisió que, segons ha recalcat, “s’assumirà” i ha insistit en la importància de “garantir” que es prenga de la manera “més participativa i democràtica possible”.

Comparteix

Icona de pantalla completa