Diari La Veu del País Valencià
ADMAECV denuncia el mal funcionament i falta de professors als conservatoris valencians
RedactaVeu / València

“L’Associació de docents de música i arts escèniques de la Comunitat Valenciana” (ADMAECV) a través d’un comunicat denuncia l’actual situació en què es troben els conservatoris superiors i professionals de música del País Valencià, un mes després d’haver-se iniciat les classes i després de més de cent dies de gestió de la nova conselleria, el funcionament, indica l’associació és com a conseqüència de les mesures adoptades per la Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport quant a la denegació de les comissions de servei i, per tant, del desmantellament de les plantilles de docents encarregades de garantir el correcte funcionament dels ensenyaments superiors i professionals”.

Seguit ADMAECV posa exemples, pel que fa a funcionament i manca de professorat, dels tres centres superiors de música. Al Conservatori Superior de Música ‘Joaquín Rodrigo’ de València, afirmen que “la matriculació d’alumnat segueix estant oberta, després de quasi tres setmanes de l’inici del curs, la qual cosa implica un retard en el funcionament normalitzat d’aquest centre. En aquest sentit, els alumnes que, havent superat les proves d’ingrés efectuades al juny-juliol, van ser admesos per cursar primer curs d’Ensenyaments Superiors de Música, encara romanen pendents de fer el seu ingrés efectiu. Si a açò unim el fet que manca professorat en certes àrees i especialitats, inclosos els màsters, pot concloure’s que aproximadament la meitat dels alumnes estan pendents d’iniciar les seues classes amb regularitat parcialment o totalment”.

Pel que fa al Conservatori Superior de Música ‘Óscar Esplá’ d’Alacant, indiquen que “el centre encara està a l’espera de professors de Tecnologia Musical, Orquestra, Banda i Gestió, la qual cosa retarda la impartició d’aquestes assignatures”. A més “hi ha cert malestar en l’alumnat més avançat, igual que en la resta de centres, ja que, després d’anys d’instrucció amb professors actualment relegats a l’ensenyament d’assignatures complementàries, han vist interrompuda la continuïtat metodològica i alterats els repertoris que preparaven des de fa mesos”.

Mentre que des del Conservatori Superior de Música ‘Salvador Seguí’ de Castelló afirmen que aquest centre “està a l’espera de l’arribada de professors” i, per tant, “a causa de la sobtada reestructuració i renovació de la seua plantilla, està tenint seriosos problemes per mantenir les col·laboracions programades amb altres conservatoris europeus amb conveni Erasmus”.

L’ADMAECV atribueix aquesta situació dels conservatoris “a la ineptitud d’uns càrrecs polítics que amb el seu excés de zel legal no han fet més que agreujar la situació en els conservatoris, i la solució dels quals, de ben segur, no procedirà dels responsables de Conselleria, sinó, en última instància, de la voluntat i esforç compartit per docents i alumnes d’aquests centres”.

Acaba el comunicat dient que “mai abans, una Conselleria d’Educació s’havia mostrat tan autocomplaent i falta d’autocrítica després d’una gestió de cent dies que, en l’àmbit de l’educació musical, només pot qualificar-se de desafortunada i d’infaust record”.

Comparteix

Icona de pantalla completa