Diari La Veu del País Valencià
L’Aplec del 9 d’octubre d’ERPV a Sagunt uneix forces valencianistes i d’esquerres
RedactaVeu / Sagunt

Per 9é any consecutiu, Esquerra Republicana ha celebrat el seu Aplec del 9 d’octubre al Camp de Morvedre amb la tradicional ofrena a Jaume I a Benifairó com inici dels actes polítics. Seguidament, amb muixerangues i música de La Llavor dolçaina i tabal, aquest any els republicans morvedrins han decidit “un format per la confluència de forces valencianistes d’esquerres”, en paraules de la presidenta comarcal republicana, Elo Chamarro.

“Hui ací a Sagunt, comencem a posar fi a la intencionada confrontació entre blavers i catalanistes, acabar amb l’acusació de fa 30 anys que l’enemic és Catalunya. I tant que no ho és: l’enemic és la por a no ajuntar-nos tota la gent que volem caminar cap a una república per al País Valencià”.

A l’acte ha assistit també representants del sindicat Intersindical Valenciana i en els parlaments han participat dirigents d’Esquerra Nacionalista Valenciana (ENV), Els Verds del País Valencià (EVPV) i d’Esquerra Republicana del País Valencià (ERPV).

Per ENV, el seu secretari general, Albert Marín, obria l’acte recordant que la seua formació defensa el dret del Poble Valencià a ser “amo del seu destí mitjançant un referèndum per dir amb qui volem compartir el nostre futur amb la voluntat de crear un estat independent en una Europa de les nacions”. “ENV ha decidit establir contactes amb aquelles forces polítiques valencianes que, dins del seu ideari, reclamen la constitució d’un estat propi, la República Valenciana”, ha reblat Marín.

Quant a la intervenció de Joan F. Peris, portaveu dels Verds del País Valencià, ha incidit que “cal que altres pobles de l’Estat espanyol aprofitem l’escletxa que ha obert el poble català”. Seguidament, ha instat els presents a configurar una “plataforma unitària valencianista per defensar els drets de les classes treballadores, que som els qui hem perdut totes les guerres històricament, però que guanyarem aquesta batalla cívica i democràtica”.

Finalment, Agustí Cerdà, president d’ERPV, ha volgut destacar que els valencians hem d’anar “junts cap a la llibertat; en el fòrum de la República del País Valencià ens trobarem gent de molts diversos destins: entrem a la plaça i decidim si volem ser espanyols de segona, sotmesos a un estat, o valencians de primera, que volem ser lliures i decidir el nostre futur”.

Comparteix

Icona de pantalla completa