Diari La Veu del País Valencià
L’exèrcit israelià intimida la delegació d’EU en la Franja de Gaza
RedactaVeu / Madrid-Gaza

L’exèrcit israelià va intentar intimidar, reforçant la seua presència militar en una zona fronterera amb una explotació agrícola de la Franja de Gaza, a la delegació de militants i responsables polítics d’Esquerra Unida, que realitza durant aquesta setmana diferents tasques d’observació i verificació en territoris palestins.

De fet, abans que aquesta delegació arribara a la zona agrícola -distant uns 70 metres de la frontera amb Israel- es van repetir successius intervals de trets intimidatoris des de l’altre costat de la línia fronterera, amb major intensitat que en altres ocasions, enfront dels treballadors que havien de rebre la visita de la brigada de treball de la qual formen part, entre d’altres, l’eurodiputat Willy Meyer i les parlamentàries autonòmiques Marina Albiol i Lorena Viciós.

Els brigadistes d’EU han acompanyat i rebut explicacions directes d’un grup de camperols que finalment van poder reiniciar les seues tasques de recol·lecció de blat. Els trets van cessar quan els soldats advertiren la presència d’observadors estrangers, encara que la intimidació militar israeliana no ha cessat de reforçar-se. La presència de les tropes armades emplaçades en el lloc, amb la utilització de vehicles militars i la posterior arribada d’un tanc, tot açò enmig d’una actitud desafiadora, segons han traslladat els membres de la delegació.

La presència de brigades d’observació d’aquestes característiques impedeix els atacs d’Israel contra la població civil palestina de la zona i permet que puguen realitzar tasques agrícoles tan bàsiques com arreplegar la collita. De fet, el grup de camperols als quals va protegir la delegació d’EU havia hagut de fugir moments abans de la seua arribada a causa dels trets israelians. Els agricultors van confirmar als brigadistes que en altres ocasions acciones d’aquest tipus s’havien saldat amb víctimes civils.

La delegació d’Esquerra Unida prosseguirà aquesta setmana amb els contactes que estan mantenint amb formacions polítiques palestines, així com amb les reunions previstes amb comités de presoners i diferents associacions palestines i internacionals de protecció a xiquets i dones. Aquest programa de treball inclou també la visita a campaments de refugiats, com el de Khan.

>

Comparteix

Icona de pantalla completa