Diari La Veu del País Valencià
L’exalcalde de Xiva (PP), processat per autoritzar el cobrament de dietes irregulars
Europa Press / València

Així consta en un acte en el qual el jutge transforma les actuacions en procediment abreujat en apreciar indicis de delicte i dóna un termini de 10 dies a les parts perquè sol·liciten l’obertura de judici oral o el sobreseïment de les actuacions.

Tal com arreplega la resolució, els cinc exedils del PP van carregar al consistori diferents quantitats -200.000 euros, segons consta en la denúncia interposada per cinc exedils del PSOE en 2012- com a conseqüència d’activitats del seu càrrec sense haver-les realitzat.

Totes aquestes quantitats, englobades en ‘Declaració Jurada d’Indemnitzacions per Desplaçament’, van ser autoritzades i signades ‘amb ple coneixement’ pel llavors alcalde de la localitat i actual regidor del PP José Manuel Haro.

En concret, en la seua denúncia, els socialistes Gonzalo Guillén, Vicente Casanova, Dolores Julián, Cristina Suárez i Yolanda Martínez indiquen que es van decidir a denunciar els fets després d’analitzar documentació del consistori i veure que es podrien haver comès irregularitats en el cobrament de dietes per part de regidors no alliberats.

Aquests cobraments -afegien- podrien ser superiors a 200.000 euros. Guillén ha assenyalat en un comunicat que se senten ‘satisfets’ perquè després de tres anys d’instrucció i després de passar per quatre jutges diferents, “al final s’han detectat suficients indicis per a continuar”.

Comparteix

Icona de pantalla completa