Diari La Veu del País Valencià
La Nova Música valenciana a debat dins del Projecte Rafel Festival
RedactaVeu / Rafelbunyol

Dins del festival de música contemporània Projecte Rafel Festival, aquest diumenge (a les 11:00) tindrà lloc una de les activitats més importants i necessàries al voltant de la música de nova creació. No es tracta doncs d’una estrena absoluta, ni d’una obra o projecte de dimensions colossals, sinó que finalment tots els creadors contemporanis valencians estan convocats a l’Auditori de Rafelbunyol per debatre sobre la complexa situació que viu a hores d’ara la música contemporània.

A la trobada/debat assitiran el diputat de Cultura de la Diputació de València Xavier Rius i el director de CulturArts José Luís Moreno. Així, primerament s’exposarà la difícil situació i tot seguit s’obrirà el debat a tot aquell que tinga res a dir al respecte d’aquest col·lectiu de creadors, les seues creacions, la difusió, la programació i les dificultats que s’arrosseguen al País Valencià per gaudir d’una escena estable per poder escoltar i mostrar música contemporània.

Així, des de l’organització s’han plantejat una sèrie de premisses prèvies sobre les quals reflexionar i, per què no, demanar, ja que entre els convidats s’hi troben dos responsables polítics vinculats amb la cultura d’aquest país. Alguns del punts a tractar són la creació d’una temporada regular, la creació d’una xarxa de col·laboració entre auditoris i festivals per tal de dur la Nova Música a totes les comarques possibles, establir un pla d’incentius per als intèrprets o festivals que en programen, portar la Nova Música a les aules, fins a crear un centre de documentació públic de creadors valencians per tal de formar un catàleg del patrimoni, entre altres qüestions que es plantegen.

Fins ara, des del col·lectiu de creadors valencians, el qual també es planteja la necessitat d’unificar-se en associació, denuncien que fins ara han estat “invisibles” per a les distintes administracions.

Comparteix

Icona de pantalla completa