Diari La Veu del País Valencià
Morera: ‘Hem decidit que no anirem subordinats a cap plataforma estatal’

Xavier Pérez / El Puig.

De la vespra a la Festa. Baix un cel cobert i amb pluja el Bloc Nacionalista Valencià ha celebrat el ‘Darrer diumenge d’octubre”, Si ahir la formació nacionalista va celebrar el seu Consell Nacional on es va deixar clar la seua proposta de cara a les pròximes eleccions estatals amb una gran plataforma d’estricte àmbit valencianista on s’apleguen formacions d’esquerra i nacionalistes i el seu rebuig a la coalició proposada per Podemos, a l’acte polític del Puig s’ha refermat encara amb més força aquesta solució: coalició inclusiva on s’integren altres forces.

En el seu discurs, el secretari general del Bloc, Enric Morera, ha deixat ben clar que “hem decidit que no anirem subordinats a cap plataforma estatal, tot i que ens omple de goig pensar en la possibilitat de disposar d’un grup parlamentari valencià i sobirà, per primera vegada en la història, que a curt termini, no sembla factible si anem sols.

“Sabem on volem anar però encara no sabem quina serà la proposta concreta final. Ho sent molt. No tenim resposta encara”.

“Però, en primer lloc haurem de descartar allò que no vol cap ni una de les persones que lluitem pel projecte comú, com seria dissoldre Compromís. No hem arribat fins ací per deixar-ho córrer. Més Compromís i més democràcia. Més cooperació i médemocràcia. No volem cap dictadura a Compromís. Cap ni una. Ni de la majoria ni tampoc d’una minoria”.

La solució l’hem de trobar junts. Estic convençut, segur; amb més democràcia i més Compromís. I no menys.

“Per això, tal com vos deia ací mateix un dia com el de hui, el diumenge 27 d’octubre del 2013: “les dones i els homes que participem del projecte Compromís, han de poder usar el dret a vot de forma permanent. Poder votar, d’acord amb uns mecanismes interns reglats per poder mostrar directament la voluntat política sobre un tema concret”. I participar en una coalició electoral és un tema concret i molt gros, com per deixar-lo en mans d’uns pocs per més estimats i importants que siguen. Més participació”.

Com cada any, el polític més aplaudit ha sigut Joan Baldoví qui ha reiterat les paraules de Morera i ha anunciat que no anirà en una candidatura “que no siga estrictament valenciana”.

A l’acte s’ha homenatjat l’associació cívica valencianista Tirant lo Blanc, que celebra el seu 25 aniversari i també un sincer recordatori per a eixe gran home de país, del país i pel país que fou i serà Francesc de Paula Burguera. Tanbé Bloc d’Honor per a Paco Cabanes “Genovés”, qui ha lloat la tasca de Compromís.

Paco Cabanes “El Genovés”

Associació cívica valencianista Tirant lo Blanc

Comparteix

Icona de pantalla completa