Diari La Veu del País Valencià
Feeling l’Iber, un projecte per a pintar igualtat, integració i un món millor
RedactaVeu / València

“Feeling l’Iber, un projecte per a pintar igualtat, dibuixar integració i imaginar un món millor”, aquest és el títol de la nota de premsa feta pública per l’editorial FeelingLab que pretén que aquest material arribe als col·legis.

Es tracta d’un material didàctic basat en divertides il·lustracions, totes elles per acabar per una raó, “perquè s’ha cercat que qui les treballe, xiquet o adult, siga el vertader protagonista”. Aquests dibuixos inacabats es converteixen, des d’ara i segons els seus promotors, “en una eina de treball tant per als col·lectius en risc d’exclusió social com per als alumnes de les escoles d’Educació Primària”.

Les il·lustracions són de lliure accés i es poden descarregar en aquest i aquest altre link, i per a la seua realització s’ha pres com a punt de partida les col·leccions de miniatures històriques que alberga l’Iber, Museu dels soldadets de plom, el museu de miniatures de plom més gran del món i que es troba a València.

L’editorial vol que aquest material arribe als col·legis

Segons ha informat l’editorial Feelinglab a aquest digital del País Valencià, aquests dies han iniciat els contactes amb la Conselleria d’Educació, en concret amb la Direcció General de Política Educativa que dirigeix Jaume Fullana Mestre, “per a facilitar que aquest material arribe a les escoles de manera que els xiquets de Primària puguen pintar inclusió, igualtat, respecte, tolerància”, afirma Mayte Aparisi.

El treball ha volgut reflectir les actuals necessitats dels principals col·lectius en risc d’exclusió social: persones amb discapacitat psíquica, física i/o sensorial, persones immigrants, i persones d’ètnia gitana. Per a aconseguir-ho ha sigut fonamental el suport que han rebut de les principals entitats que representen a aquestes persones: Plena inclusió CV, CEPAIM i Fundació Secretariat Gitano.

Entre els objectius del projecte es troben facilitar el desenvolupament social i educatiu, contribuir a l’oci infantil d’una manera original i nova, posar en relleu les necessitats de les persones en risc d’exclusió social, conèixer una mica millor la història de la humanitat i d’algunes persones que han sigut i són clau en l’actualitat. I també incrementar el valor cap al patrimoni, tant l’històric-artístic com el patrimoni immaterial.

“Es tracta d’un material didàctic basat en divertides il·lustracions, totes elles per acabar per una raó, perquè s’ha cercat que qui les treballe, xiquet o adult, siga el vertader protagonista”, afirma Mayte Aparisi, directora editorial de FeelingLab, promotora i autora d’aquest projecte. Aquests dibuixos inacabats es converteixen, des d’ara, en una eina de treball tant per als col·lectius en risc d’exclusió social com per als alumnes de les escoles d’Educació Primària.

Maria durant una de les visites al museu L’Iber, el més gran del món de soldats de plom.
El treball és obra de l’autora i editora Mayte Aparisi i de l’il·lustrador Andrew Pinder, sota la supervisió com a editor del director del museu Alejandro Noguera Borel i amb l’assessorament de Plena inclusió CV (abans FEAPS CV), CEPAIM, Fundació Secretariat Gitano i el Patronat Intermunicipal Francisco Esteve. I per a narrar aquesta visita virtual al museu L’Iber s’ha comptat amb l’ajuda d’una protagonista real, María Martínez, una jove de Quart de Poblet amb síndrome de Down.

Després de la presentació, amb tots els implicats.

Per a més informació consulteu aquest enllaç o aquest altre sobre i L’Iber.

Comparteix

Icona de pantalla completa