Diari La Veu del País Valencià
Compromís, Podem i Esquerra Unida volen presentar-se units com a ‘Decidim’
Víctor Maceda / El Temps

Segons ha pogut saber El Temps, les negociacions entre Compromís, Podem i Esquerra Unida (EUPV), que ha adoptat la fórmula d’Unitat Popular -Esquerra Republicana del País Valencià (ERPV) podria sumar-se, tal com han demanat alguns dirigents de Compromís- per tal de bastir una candidatura de confluència amb vista a les eleccions espanyoles del 20 de desembre ja estan molt avançades.

Si les diverses direccions donen el seu vist-i-plau, tots quatre formaran la coalició Decidim. L’únic serrell que queda per concretar té a veure amb la manera de legalitzar-la per tal que els diputats escollits vagen a parar a un grup parlamentari valencià sense que la Mesa del Congrés hi puga posar cap però. De fet, la candidatura s’anomenaria Decidim i aniria seguida, per aquest ordre, dels noms de Compromís, Podem i Unitat Popular. La sigla, però, seria Decidim, sense cap més additiu.

La llista per València estaria encapçalada per Compromís, i els següents sis números serien, respectivament, per a representants de Podem, Compromís, Podem, Unitat Popular, Compromís i Podem. La d’Alacant, liderada per Podem, tindria als següents cinc numeros candidats proposats per Compromís, Podem, Compromís, Unitat Popular i Compromís. I la de Castelló, que encapçalaria Compromís, tindria als altres quatre números, respectivament, les persones que decidiren Podem, Unitat Popular, Compromís i Podem. En tots els casos, hi ha la intenció d’integrar-hi persones independents…… continuar llegint en El Temps.

Comparteix

Icona de pantalla completa