Diari La Veu del País Valencià
L’IECBV, l’Aula de Conversa en Valencià Antoni Almunia d’Oriola i l Mètode, Premis El Tempir

RedactaVeu / Elx.

Els Premis El Tempir, que reconeixen la trajectòria cívica d’aquelles persones, entitats o empreses que han destacat pel treball diari a favor de la llengua i la cultura valencianes, s’estructura en tres categories geogràfiques: País, Migjorn i Elx.

Enguany, la categoria de País recau en Mètode, la revista especialitzada en la difusió de la recerca científica, que publica la Universitat de València des de l’any 1992. Mètode és tot un exemple de qualitat editorial en la divulgació científica en català, una publicació de reconegut prestigi estatal i internacional, i una excel·lent plataforma d’interacció entre ciències i humanitats, amb una transversalitat que permet la participació d’artistes, filòsofs, sociòlegs, historiadors, periodistes i literats.

El III Premi El Tempir en la categoria Migjorn recau en l’Aula de Conversa en Valencià Antoni Almunia d’Oriola, una iniciativa que sorgeix del conveni signat entre la Universitat d’Alacant i l’Ajuntament d’Oriola l’any 2013. Durant aquests anys, l’Aula de Conversa, establida en la Biblioteca Maria Moliner, ha tingut molt bona rebuda (en cada convocatòria s’han cobert totes les places oferides), fins el punt que ha transcendit l’activitat merament lingüística i ha organitzat visites guiades per fer conèixer el patrimoni de la ciutat quan aquesta era la segona metròpoli del Regne de València, que s’han materialitzat en l’edició de la guia “Oriola, referent de la cultura valenciana. Un recorregut pel nucli històric”. L’activitat de l’Aula de Conversa, per tant, significa una ajuda a la recuperació identitària històrica d’Oriola.

El III Premi El Tempir en la categoria Elx recau en l’Institut d’Estudis Comarcals del Baix Vinalopó. L’IEBV representa per a Elx i la seua comarca el treball per la promoció, el coneixement i el reconeixement dels valors culturals propis, i ho demostra, no únicament amb totes les activitats que organitza (conferències, exposicions, activitats divulgatives diverses, etc.) sinó també amb els nombrosos informes que adreça a les diferents institucions per defensar el nostre patrimoni històric, natural, artístic, arqueològic, social o etnogràfic. La publicació de l’anuari La Rella, tot un referent entre les revistes d’àmbit comarcal, n’és testimoni.

El lliurament dels premis es durà a terme durant el sopar que tindrà lloc al restaurant del Parc municipal d’Elx el dissabte 7 de novembre a les 20.15 h, i els premiats rebran com a guardó una escultura dissenyada i realitzada pel prestigiós artista elxà Antoni Pons.

Durant l’acte, conduït enguany pel filòleg i periodista Alfons Pérez, actuarà el cantautor Cesk Freixas, que farà un homenatge a Ovidi Montllor. L’escriptor i periodista Vicent Sanchis farà de mantenidor d’aquesta edició.

Comparteix

Icona de pantalla completa