Diari La Veu del País Valencià
FAPA-València demana un calendari per a retirar l’amiant dels centres
RedactaVeu / València

“Cal progressar amb l’objectiu últim de la Campanya Fibrociment, no gràcies, que és la substitució del fibrociment als centres escolars per altres materials no cancerígens, salvaguardant la salut dels nostre alumnat”, va explicar el vicepresident de FAPA-València, Pedro Luis Alonso a la xarrada-reunió que va tindre lloc fa uns dies al CEIP Santo Ángel de la Guarda, de València.

A la reunió van assistir les AMPA afectades i es va comptar amb la presència i intervencions de Pau Díaz de CCOO, Javier Padilla de la ‘Plataforma Vecinal La Raiosa’ i amb l’experiència d’èxit de lluita per la retirada de l’amiant de l’AMPA del CEIP López Rosat.

A més els compromisos que es van adquirir destaquen obrir la Plataforma Fibrociment, no gràcies “a quantes organitzacions socials vulguen sumar-se i crear una comissió de seguiment de la problemàtica” que tindrà com a objectiu denunciar a l’administració Educativa l’existència d’amiant als centres públics. Aquesta comissió es constituirà el pròxim 12 de novembre a les 18.00 hores a la seu de FAPA-València.

FAPA-València prioritza la retirada del fibrociment

Per a la federació és un ‘compromís ferm’ continuar divulgant entre les AMPA i els treballadors de l’educació el risc que suposa per a la salut d’alumnes i professors estar exposats a la inhalació de fibres d’amiant. Per això, continuarà explicant a les AMPA les vies de reclamació i denúncia que FAPA-VALÈNCIA posa a la seua disposició des de la mateixa web, l’administració de la federació, el gabinet de premsa i l’assessoria jurídica. Tanmateix ha anunciat que en la manifestació que tindrà lloc el 14 de novembre contra la LOMCE es mostrarà una pancarta específica sobre la perillositat de l’amiant.

Comparteix

Icona de pantalla completa