Diari La Veu del País Valencià
Soro III suma el 4t individual en una final èpica
Pilotaveu / València.

La reobertura de Pelayo ha sigut la somiada per tots els aficionats a la pilota valenciana. Soro III, el dominador del campionat individual d’escala i corda s’enfrontava a Puchol II, el jove aspirant que ja ha demostrat la seua capacitat per ser una figura del nostre esport. L’ambient ha sigut immillorable, amb la presència d’autoritats com Vicent Marzà o el president Ximo Puig, que han volgut seure en l’escala.

Soro III ha estat contra les cordes però ha demostrat a tot el públic que no és el moment de deixar de ser el número 1. Puchol s’ha quedat a només dos jocs d’aconseguir el seu primer títol individual, quan tenia la partida de cara amb un 50 a 35 al seu favor. Però Soro ha tret el seu geni de figura i ha pogut remuntar una partida que ha quedat per a la història.

Moments previs a la gran final en la reobertura de Pelayo

La gran final ha anat igualada fins el 30 iguals. En aquell moment Puchol II ha anat posant distància en el marcador fins arribar a un ampli 50 a 35 i Val-15 que el deixava en una situació perfecta. L’afició ja començava a pensar que arribava el moment de Puchol, i que Soro no podria aconseguir el pòquer de campionats individuals. Però Quico ha tret tot el que tenia dins. La seua concentració i la seua força han regirat el marcador de manera impressionant, davant d’un Puchol que es quedava amb la mel als llavis sense poder tancar cap joc més.

Els següents jocs han sigut un recital de colps per part de tots dos jugadors, rebots, volees i palmes impressionants que amb la facilitat de trobar les galeries feien que el trinquet Pelayo semblara xicotet.

Soro anava sumant a poc a poc en el marcador, i tot i que va haver quinzes en què la fortuna estava més de la mà de Puchol, Soro aconseguia lluitar el quinze de després fins trobar l’oportunitat de tancar cada joc davant d’un Puchol que no trobava el colp definitiu, i veia com el seu rival sumava 4 jocs seguits i passava al dau per tancar l’últim joc de la partida en un dau perfecte.

Finalment 60 a 50 al marcador i victòria per al de Massamagrell que confirma el seu domini. Això sí, Puchol II ha demostrat que ha vingut per a quedar-se i que serà el màxim aspirant en les pròximes edicions.

No podem deixar de destacar el gran ambient festiu que s’ha viscut a Pelayo i el bon comportament de dues grans aficions. El trinquet de Pelayo penjava el cartell de “no hi ha entrades” i s’ha omplit de gom a gom d’aficionats de tot arreu, però sobretot d’aficionats de Vinalesa i Massamagrell que han animat des de molt abans del començament de la partida fins a l’esperada entrega de trofeus després de finalitzar.

Al següent enllaç podreu vore íntegrament la final entre Soro III i Puchol II que es va emetre per Levante TV:

>

Comparteix

Icona de pantalla completa