Diari La Veu del País Valencià
Morera pronostica un vot ‘massiu’ en el Bloc a favor de l’aliança amb Podem
Europa Press / València

Morera ha assenyalat que és “un pas per a fer història” i s’ha mostrat convençut que els participants en aquesta consulta “estaran a l’altura de la circumstància històrica” i votaran a favor.

Al seu entendre, la possibilitat de comptar amb un grup propi en el Congrés és “l’única forma de fer-nos sentir i de ser protagonistes perquè en el Congrés tinguem pes i no es continue amb l’empobriment del poble valencià a través de l’infrafinançament públic i la infrainversió territorializada”.

Per la seua banda, el portaveu de Compromís en les Corts, Fran Ferri, ha afirmat que ell també ha votat a favor d’aquesta confluència i ha precisat que a partir d’ara, si el resultat del referèndum és positiu, es negociarà “dia i nit” fins que hi haja un protocol conjunt i es puga registrar la candidatura el 6 de novembre, data límit per a fer-ho.

Preguntat sobre les negociacions en aquest sentit, ha afirmat que li consta que “s’està parlant amb tothom”, tant amb Podem com amb Unitat Popular.

Montiel: ‘Espere teixir els llaços del futur acord si el Bloc decideix sumar-se’

El portaveu de Podem en les Corts Valencianes, Antonio Montiel, ha assegurat aquest dimarts -respecte al referèndum que celebra el Bloc perquè les seues bases decidisquen de cara a una aliança electoral entre Compromís, Podem i altres forces progressistes- que espera que tots tinguen “molt de treball aquesta setmana per a començar a teixir els llaços del futur acord si hui el Bloc decideix sumar-s’hi”.

Així s’ha pronunciat Montiel en la roda de premsa posterior a la Junta de Síndics, en la qual ha considerat que el Bloc “ha sigut valent en obrir aquesta convocatòria” i ha agregat: “Benvinguts tots els esforços generosos que permeten crear un grup valencià” en el Congrés.

Ha ressaltat que el passat 10 de juliol, en la primera reunió que van mantenir les formacions per a abordar aquesta qüestió, des de Podem es va traslladar ja que eren “partidaris de formar un grup propi” i eixa era la seua “vocació”, com també va dir que l’acord no havia de circumscriure’s a dues forces, sinó incorporar altres formacions o personalitats independents.

Montiel ha destacat que en la pròxima legislatura es viurà una segona transició política, amb l’oportunitat “històrica” d’una reforma de la Constitució “d’ampli calat” i sense “la tutela dels vells partits”.

Comparteix

Icona de pantalla completa