Diari La Veu del País Valencià
Esquerra Unida trenca amb Compromís i Podem i no aniran junts el 20-D
RedactaVeu / València

Sobre aquest tema, en el seu compte de Twitter, la direcció d’EU ha lamentat “profundament” que no haja sigut possible arribar a aquest acord “tan esperat” per la ciutadania perquè és “el moment d’acumular forces cap a un procés constituent i de canvi real mitjançant un gran acord d’unitat, i d’àmplia confluència política i social”.

Altrament, assenyalen que han rebut un tracte “molt lamentable” i “humiliant” que no és “l’adequat per a les negociacions”. De fet, considera que “no és comprensible que fins a última hora no s’hagen pogut fer les negociacions del conjunt de les forces que ho haurien d’haver signat, i demostren així poca voluntat d’arribar a un gran acord”.

És més, EU assegura que la comissió negociadora va portar a la reunió “una proposta programàtica, de coalició i de campanya que ni tan sols va ser valorada per la resta” i que després de dilatar “la reunió i de tirar els representants d’unitat popular un parell de vegades, ens van formalitzar un autèntic ultimàtum sense possibilitats de negociar, amb la qual cosa van impossibilitar una eixida mínimament digna”.

Per açò, consideren que han sigut per a Compromís i per a Podem “convidats de pedra”, ja que mentre ells “ja tenien l’acord tancat” només els han cridat “per a cobrir expedient a última hora sense ganes de sumar per a multiplicar els resultats”. “La seua intenció clarament ha sigut una sopa de sigles entre ells i res més”, ha recalcat.

Des d’Esquerra Unida consideren que “s’ha desaprofitat un moment històric per a aconseguir superar el bipartidisme” ja que l’objectiu d’oferir el conjunt de les forces polítiques de l’esquerra valenciana “una alternativa que haguera generat il·lusió en el conjunt de l’electorat no ha sigut possible pel sectarisme i la intransigència d’alguns”, ha postil·lat.

Comparteix

Icona de pantalla completa