Diari La Veu del País Valencià
Puig: ‘No permetrem que el Govern seguisca menyspreant els valencians’
Europa Press / València

Així ho ha indicat Puig, després de rebre els tres presidents de les autoritats portuàries del País Valencià, en ser preguntat per la “decepció” d’alguns membres del seu partit després de la seua reunió del passat dilluns amb el president del Govern estatal, Mariano Rajoy.

Puig ha manifestat que tal com el Govern espanyol té dret a presentar recursos d’inconstitucionalitat -en al·lusió al recurs del Govern estatal contra la Llei valenciana que regula l’accés universal a l’atenció sanitària a persones estrangeres en situació administrativa irregular-, “nosaltres tenim dret d’acudir a la justícia quan creguem convenient”, ha incidit.

Respecte a les diferents reaccions en el seu partit, Puig ha assenyalat que “cadascú té dret a opinar”. “Era una reunió de lleialtat institucional perquè el que ha fet durant enguany el govern Rajoy ha sigut un greuge constant no solament a la Generalitat, sinó als valencians”, ha criticat.

En aquest sentit, ha reprovat que l’Executiu estatal va estar quasi un any sense rebre els empresaris valencians i va tardar uns quatre mesos a atendre la consellera d’Habitatge, María José Salvador, però en canvi, sí havia mantingut una trobada fa diversos mesos amb la presidenta del PPCV, Isabel Bonig que “no sap a qui representa” perquè “per descomptat no a la societat valenciana”, ha remarcat Puig.

“Moderadament satisfet”

El president de la Generalitat ha reiterat que va eixir de la trobada amb Rajoy “moderadament satisfet” mentre que “es va obrir un espai de diàleg”. “Em sembla que qui ha de demostrar la seua capacitat de diàleg és el govern d’Espanya que l’ha trencat des d’un principi”, ha manifestat.

“Nosaltres actuarem sempre des de lleialtat institucional, però per descomptat no permetrem que el Govern seguisca menyspreant els valencians. Si no hi ha diàleg clar ni solucions per al finançament per descomptat arribarem fins al final i com el govern té dret a presentar recursos d’inconstitucionalitat, nosaltres tenim dret d’acudir a la justícia quan creguem convenient”, ha resolt.

Comparteix

Icona de pantalla completa