Diari La Veu del País Valencià
Consol Castillo dimiteix de l’Executiva del Bloc per discrepàncies amb l’aliança amb Podemos
Europa Press / València

Així ho ha indicat Castillo, qui ha explicat que va presentar dilluns passat la seua dimissió perquè “no m’agradava com s’estava fent el procés” per a la coalició electoral. Al seu parer, “no s’ha fet una lectura correcta de la voluntat de les bases del Bloc”, perquè ha dit que en els referèndums que va celebrar la formació nacionalista “quedava de manifest que la voluntat majoritària era no concórrer a eleccions amb Podemos”.

A més, entén que a Gent de Compromís “se l’ha ignorat molt, sobretot en els últims moments de la negociació”, i ha indicat que a aquestes persones cal tenir-les en compte encara que no estiguen organitzades en un partit polític, perquè la coalició ha de sumar “voluntats individuals”.

De la mateixa manera, ha destacat que Iniciativa i VerdsEquo -les altres dues parts de Compromís- “es van manifestar a favor d’anar amb Podemos des del primer moment”, cosa que “impossibilitava que Compromís compareguera sol”.

Consol Castillo, dona de Pere Mayor, ha destacat que segueix afiliada al Bloc i continua amb la seua “aposta” per Compromís, però ha decidit donar “un pas arrere i retirar-se del procés” en no estar d’acord com s’ha dut a terme. En la seua opinió, “han d’encapçalar el projecte les persones que se’l creuen”.

La regidora era partidària que Compromís concorreguera sol en els comicis del pròxim 20 de desembre, perquè considera que “hauria donat un bon resultat”, encara que “no ho sabrem mai”, ha postil·lat. A més, entén que “aquest projecte podria haver suscitat moltes simpaties entre altres col·lectius”.

L’edil considera que el projecte de Compromís ha de “repensar-se”, encara que ha subratllat que “té futur en altres paràmetres que no són els que han estat funcionat”.

Comparteix

Icona de pantalla completa