Diari La Veu del País Valencià
Acusen Juan Cotino de silenciar els dependents en Canal 9
RedactaVeu / València

Vídeo. Frederic Ferri. Editor d’Informatius de Canal 9.

El diputat del grup parlamentari socialista a Les Corts, Josep Moreno, ha anunciat que el PSPV-PSOE presentarà de nou la sol·licitud de compareixença del vicepresident del Consell, José Císcar, davant les noves revelacions que apunten al fet que l’ara president del parlament valencià, Juan Cotino, ‘va ordenar censurar i silenciar en els informatius de Ràdio Televisió Valenciana (RTVV) la veu dels dependents valencians i dels seus familiars que demanaven les ajudes de la Llei de la Dependència’.

Així s’ha referit Moreno, després que l’editor de Canal 9, Frederic Ferri, assegurara en una entrevista a un conseller del ram, molt catòlic, cristià i apostòlic, que es diu Cotino, despenja el telèfon i et diu: “Açò en Canal 9 no ix”, en referència a la mort d’un dependent que havia estat demanant l’ajuda. Per açò, ha assenyalat que ‘un censor de Canal 9 no pot presidir Les Corts, el govern ha d’explicar immediatament aquest escàndol’.

En aquest sentit, Moreno ha recordat que els socialistes ja van sol·licitar a Les Corts la compareixença de Císcar després que en un reportatge Ferri també denunciara l’ocultació i manipulació de la informació referida a l’accident de metro i acusava a la Secretària Autonòmica de Comunicació, Núria Romeral, d’ordenar que se silenciaren determinades informacions.

No obstant açò, el Consell va considerar “en una resposta antidemocràtica no tramitar la sol·licitud dels socialistes de considerar que no eren fets provats i havien segut desmentits”. Per al diputat socialista, totes aquestes “revelacions són d’extrema gravetat i requereixen una explicació immediata” perquè, segons ha advertit, “afecten a membres del govern valencià, al que abans era conseller i ara president de la càmera valenciana, Juan Cotino”.

Mónica Oltra insultada per Juan Cotino

Així, ha assenyalat que “amb les informacions de hui cada dia està més clar que són fets provats i ho poden veure tots els ciutadans en les pàgines web on s’escolta aquest testimoniatge”. Per açò, els socialistes tornaran a reclamar la compareixença de Císcar davant ‘aquest greu escàndol perquè explique qui, com i quan el govern valencià va donar ordres de manipular i mentir, en definitiva, d’ocultar informació als valencians i valencianes i, aquesta vegada, exigim respostes’.

Comparteix

Icona de pantalla completa