Diari La Veu del País Valencià
Andana Editorial torna a guanyar amb La Balena un dels premis al millor llibre valencià
RedactaVeu / València

Andana Editorial tornarà a recollir, el pròxim 20 de novembre, un nou guardó de reconeixement a la tasca editorial per a l’àlbum La balena, després de rebre l’any 2013 el premi al llibre infantil millor editat pel títol La vida contada a un nen del veïnat, una antologia de Vicent Andrés Estellés per a joves lectors i, l’any 2014, s’emportà un nou guardó al premi al llibre juvenil millor editat amb El meu nom no és Irina, de Xavier Aliaga.

La balena, és un àlbum il·lustrat escrit i il·lustrat per Benji Davies que ens narra l’aventura d’un nen solitari, una balena encallada a la platja i una amistat que canviarà per sempre les seues vides. “Es tracta d’un conte imaginatiu, poc convencional i original, i amb un toc de màgia per atrapar l’atenció i l’entusiasme del lector”, asseguren des d’Andana. Els editors d’Andana, Nàdia Revenga i Ricard Peris, han destacat que aquest llibre “aconsegueix transmetre al lector la idea de l’amistat i de la solitud d’una manera que ho puguen entendre els lectors més joves. Amb un text simple i belles il·lustracions que semblen captar l’essència de vida”.

Aquest mateix àlbum de Benji Davies també ha resultat finalista fa unes setmanes del premis del Gremi de llibreters de Madrid que van destacar que “a vegades les grans qüestions es resolen amb molt poques paraules , una cosa que demostra de forma palesa el llibre La balena. Un text directe i concís i una imatge càlida i molt expressiva ens mostra com de distants poden estar els universos dels adults i els xiquets. Però, per sort, l’amor incondicional d’un pare i un fill també poden trobar els seus temps compartits”.

Andana Editorial és una editorial valenciana dedicada a l’edició de llibres infantils i juvenils. Creada l’any 2009, en aquests anys s’ha consolidat com una de les editorials que ha sabut trobar el reconeixement dels lectors amb la creació d’un catàleg de llibres que aposta per la qualitat i per un treball de difusió de les seues obres.

Andana Editorial ha editat més de 80 llibres infantils i juvenils. Per una banda cal destacar el seu treball en la potenciació dels àlbums il·lustrats en la nostra llengua. Dins d’aquest gènere ha fet una aposta per traduir al valencià alguns dels millors llibres d’autors internacionals d’àlbums il·lustrats com Oliver Jeffers, Ian Falconer, William Joyce o Benji Davies. Però al mateix temps també ha treballat amb autors i il·lustradors del nostre territori com Paula Bonet, Amaia Crespo, Dani Miquel o Francesc Gisbert, que han creat àlbums il·lustrats que han rebut premis i reconeixement del lectors.

Per una altra banda, també cal destacar els llibres més adreçats al públic escolar. És el cas de la col·lecció Valors, uns llibres que transmeten valors com la solidaritat, el respecte pel medi ambient, la convivència familiar, etc. mitjançant relats d’escriptors valencians com Enric Lluch, Maria Jesús Bolta, Teresa Broseta o Maria Josep Picó. Al mateix temps, també cal destacar al seu catàleg la primera col·lecció de poesia infantil editada al nostre territori, la col·lecció Vagó de Versos, que integra obres d’autors contemporanis, com Andreu Galan o Fina Girbés, amb reculls per a infants de grans poetes com Estellés, Piera o Marc Granell entre d’altres.

Comparteix

Icona de pantalla completa