Diari La Veu del País Valencià
Ximo Puig li diu ‘pallasso’ a un diputat del PP i després ho retira
Europa Press / València

La polèmica ha sorgit durant la intervenció d’Ibáñez en el ple per a defensar l’esmena a la totalitat presentada pel seu grup al projecte de pressupostos per al 2016, quan reclamava a Puig que treballara per a defensar l’interès general i lamentava que, en el seu lloc, en els comptes es prevalga “l’interès de l’empresa que va presidir, de Carns de Morella, la gran beneficiada”.

En aquest moment, Ibáñez ha interromput la seua al·locució: “No, pallasso no, senyor president, em sembla vergonyós que diga que sóc un pallasso, no toleraré que el president de la Generalitat siga irrespectuós en aquesta cambra, és una vergonya”.

Així mateix, en la seua rèplica al socialista José Muñoz, que ha criticat l’”agressivitat verbal” durant el debat del ‘popular’, aquest ha lamentat que se’l talle d’aquesta manera quan “per primera vegada un president de la Generalitat li diu pallasso a un diputat”.

El president de les Corts, Enric Morera, ha intervingut per a assegurar que no ha sentit aquesta afirmació i “no consta en cap acta” de la sessió, davant el que el diputat del PP ha asseverat: “Em sembla increïble l’ocultació de la veritat, ara diu que m’ha dit ‘padrazo’”.

Al final de la sessió, en ser preguntat pels mitjans sobre l’ocorregut, Puig ha recordat que durant el debat se l’ha “titllat d’indigne, de prevaricador, de no sé quantes coses”, encara que s’ha mostrat convençut que Ibáñez no ho feia per una qüestió personal, sinó política.

“Jo estava parlant amb la vicepresidenta i efectivament no vull insultar ningú, sinó tot el contrari, primer perquè la professió de pallasso és una professió molt digna, extraordinàriament digna, i d’altra banda, si el senyor Rubén Ibáñez s’ha sentit afectat en el personal, jo ho retire absolutament”, ha asseverat el cap del Consell.

Comparteix

Icona de pantalla completa