Diari La Veu del País Valencià
Ximo Puig, ‘un president sota sospita’ segons el PP per l’ajuda a Carns de Morella
RedactaVeu / EP / València.

El grup parlamentari popular demanarà la creació d’una comissió d’investigació en les Corts Valencianes sobre la subvenció que arreplega el projecte de Llei de Pressupostos de la Generalitat a l’empresa que va presidir Ximo Puig fins al passat mes de juny, Carns de Morella SL, segons ha assegurat el PP.

També ha sol·licitat la compareixença “urgent” del president de la Generalitat en el ple perquè “done explicacions personalment” i, en tercer lloc, reclamarà a la Conselleria de Transparència l’obertura d’una investigació “que esbrine què ha ocorregut perquè s’òbriga una línia nominativa en els pressupostos de 140.000 euros per a aquesta empresa”.

Així ho han anunciat la portaveu adjunta del grup parlamentari popular, Eva Ortiz, i el portaveu d’Economia, Rubén Ibañez, els quals han assenyalat que “Puig ha d’oferir explicacions i deixar de fugir”, tal com ha informat la formació popular en un comunicat.

“Han bastat cinc mesos per a tenir un president excusa”, ha manifestat Ortiz, per la qual cosa han reclamat que el cap del Consell explique “on van els diners de tots els valencians perquè hi ha un president de la Generalitat sota sospita”.

Eva Ortiz ha assenyalat que “ens preocupen els silencis de Puig sobre aquesta trama que cada dia ens sorprèn amb una notícia nova. El temps de les excuses ha passat. Ara és el temps de les respostes. No valen excuses com les oferides pel secretari autonòmic d’Agricultura que era un projecte pilot de carn ecològica, tot i que hui mateix se n’ha inaugurat un a Mercavalencia. Ni tampoc les oferides per Oltra sobre la seua titularitat pública perquè en realitat el capital és mixt 62-38 per cent, amb accionistes privats”.

Per la seua banda, Ibáñez ha explicat que la Conselleria de Transparència, amb un cost de 26 milions anuals en el pressupost, “ha d’obrir una recerca per a saber si açò ha pogut vulnerar alguna incompatibilitat i si pot afectar interessos privats. És hora de conèixer moltes coses”.

Respecte a la tercera petició, “instarem en el pròxim ple al fet que s’òbriga una comissió de recerca perquè ara com ara encara no sabem què és aquesta empresa, en què el cap de llista del PSPV a Castelló figura com a accionista i el cap de gabinet de la Conselleria d’Habitatge és conseller”, ha ressaltat. No obstant això, des d’aquest departament han explicat a Europa Press que el cap de gabinet va presentar la seua renúncia en Carns de Morella el passat 29 de juny. “No sabem si també hi ha familiars de Puig com a accionistes o ell mateix també ho és. En realitat no és l’ajuntament qui ostenta la titularitat sinó una altra empresa municipal, i volem saber també a què es dedica eixa altra empresa matriu”.

Rubén Ibáñez ha assenyalat que “la resta de grups hauran de ratificar en el ple la seua postura, si estan a favor d’engreixar una empresa mixta i separar el públic del privat. De fet, Carns de Morella “ja ha anunciat als seus accionistes fa pocs dies que faran una ampliació de capital per a eixir del concurs de creditors”, ha indicat.

Puig aval o “autèntica assegurança de l’empresa”

Pel que sembla, Puig és “un autèntica assegurança per a aquesta empresa”. “No és cert que aquesta subvenció siga per a donar suport al medi rural perquè la realitat és que la partida pressupostària d’ajudes al medi rural ha descendit quasi un 50 per cent. Cal potenciar-ho amb fets, no amb paraules”.

Finalment, Eva Ortiz ha posat de manifest “l’evident nerviosisme del grup socialista que, com a mínim, els ha faltat al respecte en aquesta Cambra en dues ocasions”. “Açò no es resol amb insults ni falta de respecte sinó donant explicacions”, ha destacat. El grup parlamentari popular “controla i fiscalitza el govern però els altres grups sembla que només es dediquen a construir murs per a no fiscalitzar el president”, ha destacat.

Comparteix

Icona de pantalla completa