Diari La Veu del País Valencià
El jutge cita a declarar l’alcalde de Burjassot per desmuntar una taula feixista d’España 2000
L’alcalde de Burjassot, Jordi Sebastià, (Compromís) haurà de declarar el pròxim mes de maig al jutjat d’instrucció de Paterna acusat d’haver impedit el dret de llibertat d’expressió i d’haver incitat a l’odi.

Segons explica Sebastià, el jutge ha acceptat una denúncia d’España 2000 contra el batlle després que ordenés desmuntar un estand instal·lat a la plaça de l’Ajuntament perquè no disposava dels permisos municipals per ocupar la via pública.

El batlle considera que la denúncia forma part d’una persecució personal iniciada fa uns anys quan era periodista de la revista El Temps i va publicar alguns reportatges sobre la ultradreta al País Valencià.

Jordi Sebastià, Alcalde de Burjassot, davant la seua imputació pel partit ultra España 2000

Després de fer-se pública la seua imputació, acusat pel partit ultra España 2000, d’impedir la llibertat d’expressió i incitar l’odi, Jordi Sebastià, Alcalde de Burjassot, s’ha mostrat tranquil i confiat en la justícia.

“No entenem la transcendència que aquest partit, declaradament ultra, vol donar a aquest fet, perquè administrativament està molt clar. No tenien permís per a ocupar la via pública i per tant els vam haver de fer fora”. Ha declarat l’Alcalde de Burjassot.

“Setmanes després, ha afegit Jordi Sebastià, España 2000 va repartir pamflets a la Plaça de l’Ajuntament, i la Delegació de Govern va avisar-nos que totes les convocatòries d’aquest partit són considerades com conflictives”.

“Aquesta imputació és un pas més en la persecució que estan realitzant des de fa 20 anys a Jordi Sebastià, des que aquest realitzara, en la seua faceta de periodista, una sèrie de reportatges d’investigació sobre alguns personatges i els seus negocis vinculats a partits ultres. Cal recordar, que la revista en la que treballava Jordi Sebastià ja va guanyar una sèrie de judicis al voltant de les informacions publicades sobre el món ultra valencià i que el propi Sebastià, i algun company més, tingueren protecció policial durant una temporada per les amenaces rebudes per l’entramat ultra”, apunten des de alcadia.

“És molt trist, ha assenyalat l’Alcalde de Burjassot, que aquesta imputació arribe precisament quan es compleix el vintè aniversari de l’assassinat de Guillem Agulló i Salvador, els assassins del qual tenien i continuen tenint vinculacions amb l’extrema dreta valenciana. I que el mateix partit que m’acusa d’impedir la llibertat d’expressió i incitar l’odi tinga imputats, que en breu seran jutjats en l’Operación Panzer per tindre armament prohibit a les seues cases i organitzar escamots neonazis”

Comparteix

Icona de pantalla completa