Diari La Veu del País Valencià
Compromís demana que el Codi Penal incloga el delicte d’apologia del franquisme
Europa Press / València

Així, el diputat de Compromís en les Corts, Paco García Latorre, ha presentat una proposició no de llei que insta el Govern estatal a incloure en el Codi Penal el delicte d’apologia del franquisme.

En aquesta línia, ha afegit que “resulta lamentable que cada any per aquestes dates grups neofeixistes facen apologia del franquisme amb total impunitat”.

García Latorre ha recordat, a més, que l’eurocomissària de Justícia de la Comissió Europea, Viviane Reding, va destacar la importància de preservar la “memòria dels crims comesos per règims totalitaris”, i que “tots els Estats membres de la Unió Europea estan obligats a sancionar penalment la incitació pública i intencionada a la violència i a l’odi”.

Per tant, en la seua opinió, “a Espanya encara cal avançar molt en aquesta matèria i adaptar el nostre Codi Penal al de països del nostre entorn, com Alemanya”. “I més quan segons el European Holocaust Research Infrastructure (EHRI), l’antisemitisme va ser una part inherent del règim de Franco”, ha reivindicat.

El diputat també ha apuntat les paraules de l’historiador Ángel Viñas, que va afirmar que el franquisme “va ser un dels règims més corruptes de la història d’Espanya, un règim absolutament extorsionador”, en el qual “la voluntat de Franco era llei, exactament igual que en l’Alemanya de Hitler”.

Comparteix

Icona de pantalla completa