Diari La Veu del País Valencià
Jaume Cabré, Premi d’Honor de la Plaça del Llibre de València, Escola Valenciana rep el Premi Difusió

ACN / València.

La tercera edició de la Plaça del Llibre de València, setmana del llibre en català, ha lliurat aquest divendres el Premi d’Honor a l’escriptor Jaume Cabré (Barcelona, 1947), autor entre altres d’èxits literaris com Les veus del Panamo i Jo confesso. L’acte de lliurament ha estat al centre d’Octubre de València en una cerimònia on també s’ha reconegut la tasca de l’entitat Escola Valenciana, Premi a la Difusió. En aquesta edició de la fira del llibre en català de València han participat un total de 17 editorials, tres més que en l’edició anterior, abastant la pràctica totalitat de les editorials valencianes en llengua pròpia. Per primera vegada les institucions valencianes han donat suport a la iniciativa.
Organitzada per Acció Cultural del País Valencià, el Gremi de Llibreters de València, l’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana i l’Associació d’Editors del País Valencià, la ‘Plaça del Llibre’, arriba enguany a la tercera edició, amb el suport de la Generalitat Valenciana, la Diputació de València i l’Ajuntament de la ciutat.
En aquest sentit, la Direcció General de Cultura i Patrimoni ajudarà a fer front a la despesa d’infraestructura i organització, la Diputació de València ha aprovat la compra de llibres per a dotar la xarxa de biblioteques de la demarcació amb llibres en valencià i l’Ajuntament de València facilitarà la difusió de la convocatòria.

Imatge cenital de l’ambient a la Plaça del Llibre. Foto: ACN

Al respecte, en declaracions a l’ACN, el president de l’Associació d’editors, Jesús Figuerola, ha remarcat que el fet que aquest suport representa tornar a la normalitat en una edició que es consolida a nivell de venda d’editors.
Sobre si en pròximes edicions es planteja que la Plaça del Llibre s’hi celebre fora del centre Octubre, tal com ha fet enguany els Premis Octubre, Figuerola s’ha mostrat convençut que així serà. De fet, ha apuntat, que en aquesta edició no s’ha celebrat a la plaça de l’Ajuntament per problemes d’agenda.
En aquest sentit, el coordinador d’Acció Cultural, Toni Gisbert, ha celebrat el suport institucional indicant que comença a ser normal el que havia d’haver estat des del principi. Gisbert ha confirmat que s’estudien formules perquè l’any vinent la Plaça del Llibre celebre més actes fora del centre Octubre, però també al centre, i que el suport al llibre en valencià es mantinga al llarg de tot l’any.
Cabré: Un premi a la trajectòria fa respecte
En declaracions a l’ACN el premiat amb el Premi d’Honor Plaça del Llibre, Jaume Cabré, ha expressat la seua alegria per aquest guardó tot i que ha indicat que un premi a tota una trajectòria fa respecte perquè significa que es valora en conjunt tota una vida de feina i treball per la literatura. Això fa respecte i molta il·lusió, ha dit.
L’escriptor també ha celebrat haver rebut un premi al País Valencià, on va viure tres anys, i ha remarcat el canvi a nivell polític, un moment més optimista i oxigenat.

Comparteix

Icona de pantalla completa