Diari La Veu del País Valencià
Ferri planteja reduir les tarifes de les ITV perquè s’acosten a la mitjana estatal

RedactaVeu / València.

El grup parlamentari Compromís ha presentat una proposició no de llei perquè les Corts insten el Consell a reduir les tarifes de les Inspeccions Tècniques de Vehicles de manera que s’acosten a la mitjana estatal i es garantisca la igualtat dels valencians i valencianes respecte a la resta de ciutadans de l’Estat, així com la competitivitat de les nostres empreses de transport.

Segons ha assenyalat Ferri, “la privatització del servei d’ITV per part del govern del PP en 1997 ha sigut enormement beneficiosa per a les concessionàries i molt perjudicial per als valencians que hem estat pagant la ITV més cara de tot l’Estat. Per això, des de Compromís entenem que és el moment de revertir aquesta situació tant per a la revisió de les tarifes com per a estudiar com tornar a un model públic de gestió”.

La proposta de Compromís també insta el Consell a negociar la gratuïtat o preu simbòlic de les segones inspeccions que es realitzen quan no se supere la primera. Així com impulsar un Pla de Millora de la qualitat del servei de les ITV incorporant indicadors sobre la prestació del servei, com l’avaluació i seguiment de les mesures de millora per part dels poders públics.

Segons Ferri “la nostra intenció també és que l’administració estudie amb les Corts Valencianes un model de prestació pública del servei a partir de la finalització del període de les concessions”.

“Amb la nostra iniciativa també volem que el parlament valencià s’adrece a la Sindicatura de Comptes demanant que audite la gestió de la Inspecció Tècnica de Vehicles amb els criteris d’eficiència, eficàcia i economia de la gestió des de la seua privatització, incorporant la comparativa amb la prestació del servei de forma pública abans de 1997 i els models presents en la resta de Comunitats Autònomes”.

Una proposta d’auditoria semblant fou presentada per Compromís la passada legislatura en les Corts però la majoria absoluta del PP la rebutjà. “Aquesta nova etapa en la política valenciana que iniciàrem el 24 de maig permetrà que posem llum per fi en el cas de la privatització de les ITV del govern del PP”, ha conclòs Ferri.

Comparteix

Icona de pantalla completa