Diari La Veu del País Valencià
UP-EUPV defensa una nova política energètica

RedactaVeu / Madrid.

El candidat d’Unitat Popular-Esquerra Unida del País Valencià (UP-EUPV) al Congrés dels Diputats espanyol, Ricardo Sixto, ha defensat hui la importància de posar en marxa un nou model del política energètica totalment contrària a l’aplicada per l’actual govern de Rajoy i que estaria basada en quatre grans objectius que són la lluita contra la pobresa energètica, la reforma del sector energètic davant l’estafa de les elèctriques, un pla de transició justa i, finalment, la lluita contra el canvi climàtic.

Per a Sixto, “només un canvi global de model energètic permetrà resoldre els greus problemes que patim en l’actualitat i el mateix no és possible sense un canvi social i econòmic i que passaria, en primer lloc, per l’accés universal a l’energia com a dret humà fonamental”. El cap de llista d’UP-EUPV al Congrés dels Diputats ha insistit que, fins a hui mateix, el model socioeconòmic dominant és el capitalisme, que gestiona prioritàriament l’oferta i molt depenent del petroli i, per tant, açò condiciona totes les relacions a escala planetària.

Així mateix, Sixto aposta per la creació d’un pol públic energètic per al qual caldrà recuperar per al sector públic algunes de les empreses més importants que ja van ser privatitzades. “Els qui s’oposen a aquestes mesures oculten que ENDESA va ser venuda a l’energètica pública italiana ENEL. És a dir, és pública però de l’Estat Italià. L’energia és un sector estratègic per a qualsevol país i, per tant, és natural que siga públic”, ha assenyalat.

Per tot açò, entre les propostes de la candidatura destaquen l’aposta per les energies renovables per a combatre la pobresa energètica, la lluita contra el canvi climàtic, la reforma global de la llei del sector elèctric, una fiscalitat ambiental per a redistribuir recursos, un pla estatal d’energies renovables, una llei de mobilitat sostenible, un pla estatal d’estalvi i eficiència energètica, així com el rebuig a les prospeccions, fracking i nuclears com a mesures urgents, entre d’altres.

Comparteix

Icona de pantalla completa