Diari La Veu del País Valencià
Els veïns d’Aldaia voten ‘no’ als bous en les festes patronals
Europa Press / Aldaia

Amb el cent per cent dels vots escrutats en la consulta ciutadana plantejada per l’Ajuntament sobre aquesta qüestió i altres temes que afecten el municipi, un total de 3.297 habitants van contestar a la pregunta ‘Estàs a favor o en contra que es realitzen activitats taurines en plaça en les Festes Patronals d’Aldaia?’.

Dels vots emesos pels participants, a favor es van pronunciar 1.418 persones (el 43 per cent), mentre que en contra ho van fer 1.801, el 54,62 per cent. A més, es van registrar 22 vots nuls i 56 en blanc, segons les dades facilitades per la corporació municipal.

El govern socialista de l’Ajuntament d’Aldaia va anunciar el passat mes de juny que iniciava la tramitació per a elaborar un procés de participació ciutadana mitjançant una consulta per decidir si s’han de celebrar actes taurins en la programació de festes patronals.

En aquell moment, l’alcalde, Guillermo Luján, va explicar que “els festejos taurins es van incorporar a les festes en els últims anys pel que és oportú conèixer l’opinió del poble mitjançant una consulta ciutadana, perquè siguen els veïns els qui decidisquen la continuïtat o no d’aquesta activitat”.

“El nostre compromís amb els ciutadans -subratlla el primer edil- és comptar amb ells en totes les decisions possibles i en aquests casos és necessari que prenguem junts les millors decisions per als veïns d’Aldaia”, agregava.

A la qüestió sobre ‘Quin crees que hauria de ser l’ús principal de l’edifici rehabilitat de l’Antic Col·legi Mariano Benlliure?’, el resultat va ser: 3.297 vots en total, dels quals es van decantar per l’opció A (Biblioteca, sales d’estudi i arxiu municipal), 1993 ciutadans, el 60,4 per cent.

L’opció B -Espai polivalent de participació ciutadana i activitats multidisciplinàries- va rebre 494 vots, el 14,9%, i l’opció C -Serveis educatius de l’Ajuntament, espai per a activitats d’infància i família-, 511 vots, el 15,4 per cent. Va haver-hi 31 nuls i 268 en blanc.

Ús antic ajuntament

Finalment, també es va demanar als veïns la seua opinió sobre l’ús principal de l’edifici rehabilitat de l’Antic ajuntament. En aquest cas, es van comptabilitzar 3.297 vots, dels quals 1.770, el 53,6 per cent, va triar l’opció A (Gent Jove, activitats formatives i lúdiques per a joves); 674 vots, el 20,44 per cent, l’opció B (Espai d’igualtat i moviments socials), i 686 vots, el 20,8 per cent, l’opció C (Centre de creació artística i sala d’exposicions). Els vots nuls van ser 20 i en blanc 147.

Comparteix

Icona de pantalla completa