Diari La Veu del País Valencià
Canal 9, la televisió que no es veu, costa un milió al mes als valencians

EP / València.

Els tres liquidadors de Radiotelevisió Valenciana (RTVV) –Francisco Gómez, Agustín Arenas i Ignacio Baixauli– han destacat aquest dimecres que mantenir aquest ens, amb el pagament de les despeses de manteniment i fent front a compromisos adquirits, costa un milió d’euros al mes.

Així mateix, han indicat que en el procés de liquidació que duen a terme “cada dia” es presenten “problemes” que han d’abordar i han reclamat personal per a poder afrontar-ho. Han ressaltat que una de les coses que han de solucionar i tenir en compte és que l’edifici de RTVV a Burjassot no està inscrit en el registre de la propietat, encara que la societat ho va aportar com a capital.

Preguntats per si és possible liquidar un ens com aquest, han indicat que s’està treballant en aquest procés i que “es pot liquidar, naturalment, com totes les empreses”, encara que “hi ha més o menys dificultats” que poden fer que es necessite més temps per a aconseguir-la. Sobre el temps que pot durar la liquidació, han asseverat que “durarà el temps que dure” i que aquesta no és una qüestió que depenga d’ells “sinó que acaben tots els plets”. “Tots els dies rebem demanda”, han ressaltat.

Plató buit a les instalacions de Burjassot

En aquest punt, respecte als problemes més destacats que s’estan trobant en la seua labor, han comentat que el procés està sent “tortuós”.

Per la seua banda, el secretari autonòmic de Comunicació, José Luis Vidal, que ha comparegut en la roda de premsa després de la signatura de l’acord amb Mediapro, ha explicat que el procediment de liquidació pot seguir sense problemes mentre es duu a terme el de reobertura de la radiotelevisió pública valenciana perquè tots dos són “compatibles”.

Preguntat per la possibilitat de noves emissions, ha explicat que aquestes “requereixen una llei que derogue l’anterior”. “Està en les Corts i es contempla que en el termini de dos mesos hi haja un informe sobre si interessa o no fer emissions provisionals. El que es diga en la llei és el que caldrà seguir”, ha comentat.

Comparteix

Icona de pantalla completa