Diari La Veu del País Valencià
Juan Echanove, Tian Gombau, Zircó Produccions i la Carreta Teatre, Premis Avetid
Europa Press / València

Amb aquest acte, el col·lectiu “pretén posar en valor la professió escènica valenciana, reconeixent la labor que algunes entitats i persones han exercit bolcant els seus esforços en pro del teatre i circ valencians”, explica Avetid.

Per açò, apunten, “després d’un llarg període de gran precarietat pel qual encara estan travessant les arts escèniques valencianes, esperem que per poc temps, és més important que mai cercar elements positius, destacar, premiar i agrair l’esforç d’aquelles institucions i professionals que treballen per a mantenir l’escena valenciana amb dignitat, amb il·lusió, en definitiva, viva”.

En aquest context, Avetid ha cregut necessari en aquesta edició augmentar la concessió de guardons, cercant “un missatge optimista i d’esperança”.

La cerimònia estarà dirigida per Julio Martí i presentada per Alfred Picó, comptarà amb la col·laboració de xicotetes accions teatralitzades de les companyies PTV- Clowns i Màgic 6, a més de la música en directe del grup valencià Kojaks i una intervenció de la ballarina Ana Lifante.

Llista de premiats

La llista de premiats s’obri amb Tian Gombau, per la seua trajectòria amb l’espectacle ‘Pedra a Pedra’ i les seues innombrables representacions que han passejat el nom del teatre valencià per tot el món. També es reconeix el col·lectiu Improasistencia, per la seua labor desinteressada per a oferir assistència i atenció a molts malalts mitjançant l’humor i la improvisació teatral; i Lluís Planes, de qui es destaca la seua col·laboració com a promotor, mecenes, impulsor i defensor de la cultura valenciana en tots els seus vessants.

També serà guardonat el periodista Alfons García, responsable de la secció de cultura del diari ‘Levante’ i a qui es reconeix la seua trajectòria en la difusió, tant de la problemàtica com de les activitats de les arts escèniques del País Valencià.

A Toni Valesa se li concedeix el premi en reconeixement de la seua labor en la Universitat Jaume I, donant suport a tot el sector de les arts escèniques, especialment al valencià, en la defensa d’activitats culturals de qualitat, mentre que l’Associació d’Espectadors La Butaca serà distingida per donar suport a la difusió de les Arts escèniques i especialment la formació i participació dels espectadors com una part activa dins de les arts escèniques, des d’una estructura associativa d’amants de la cultura, el teatre, la dansa i el circ.

A més, Zircó Produccions i La Carreta Teatre rebrà l’Avetid d’Or. Amb aquest guardó l’associació vol valorar la trajectòria professional d’ambdues companyies pels seus trenta anys en el difícil camp de les arts escèniques.

Finalment, el Premi d’Honor ha anat a parar a Juan Echanove en reconeixement a una llarga i brillant trajectòria professional, plena de reptes i de grans èxits en el món de l’escena. Pel seu especial amor i la implicació que professa al món de l’escena i al teatre en particular.

Comparteix

Icona de pantalla completa