Diari La Veu del País Valencià
Ricardo Sixto: ‘Al pacte fórem uns convidats de pedra, però ara anem a pel diputat’

Xavier Pérez

/ Alzira.

Aigua passada i amb molts ànims. Així afronta EUPV-UP la campanya electoral per al 20D després de l’esperpèntica setmana de principis de novembre on Esquerra Unida es va quedar fora del pacte de Compromís-Podem “peque l’actitud no va ser ni seriosa, ni constructiva per part de Podemos i una part de Compromís”, ha afirmat aquest dijous a Alzira, Ricardo Sixto, en una roda de premsa on s’han presentat els candidats de la Ribera al Congrés dels Diputats.

Sixto ha assenyalat que EUPV havia treballat “de valent” pel pacte i “el créiem possible”, però després, “vist en perspectiva, ens hem adonat que fórem utilitzats,érem els convidats de pedra, però ara hem d’anar endavant i traure el diputat per València.”

El candidat també ha recordat que hi ha un 20% de votants indecisos i “intentarem convèncer eixe 20%”.

L’exdiputat ha ressaltat la feina que el grup parlamentari de la Izquierda Plural en l’anterior legislatura i “la gran quantitat d’esmenes i iniciatives que hem presentat pel País Valencià que han anat al fem per la majoria absoluta del PP. Això, a partir del 20D, s’acabarà”.

“L’objectiu de la candidatura és ser la veu dels treballadors, dels necessitats i per això proposarem una renda mínima garantida de 529 euros per a les persones que no tenen res, que arriben als dos milions”, ha explicat.

ETT a la Ribera

Per altra part Sixto ha denunciat que “som conscients que moltes treballadores i molts treballadors de la Ribera que són contractats per ETT, estan patint dia rere dia condicions infrahumanes i que rosen l’esclavisme. Per aquesta raó pensem que cal derogar l’última reforma laboral i il·legalitzar les ETT”. A més a més, ha repassat la tasca ingent del grup parlamentari d’IU i la Izquierda Plural en les problemàtiques de la nostra comarca: des del pla de Conca del Xúquer, infraestructures, etc.

En la roda de premsa també ha estat la coordinadora d’EUPV, Marga Sanz, que ha destacat el treball de Sixto al Congrés “ja que ha sigut el diputat valencià que més propostes ha presentat”. Sanz ha lamentat que els mitjans de comunicació vulguen soterrar Esquerra Unida per “haver boicotejat Alberto Garzón” dels debats televisius. A l’acte també han assistit el regidor de l’Ajuntament d’Alzira, Ivan Martínez, la candidata Patricia Martínez i altres càrrecs públics de la Ribera Alta.

Comparteix

Icona de pantalla completa