Diari La Veu del País Valencià
Educació espera que les substitucions de docents es cobrisquen abans de 10 dies lectius

RedactaVeu / València

El secretari autonòmic d’Educació i Investigació, Miquel Soler, s’ha reunit hui amb els sindicats de l’ensenyament per posar sobre la taula una proposta d’Acord per a la millora de la cobertura de vacants i de les substitucions del personal docent.

A part de mesures que ja s’han activat, com obrir les borses de treball dos dies a la setmana – dimecres i divendres -, la proposta d’Educació planteja una sèrie de propostes que donen solució efectiva a la problemàtica.

“La nostra intenció és assegurar que el professorat substitut arribe abans o màxim en 10 dies als llocs vacants. És necessari un ampli Acord de Substitucions, ja que els beneficiaris directes són els xiquets, les xiquetes i els joves que estudien a les escoles i als instituts. Hem de garantir el seu dret a l’ensenyament i evitar els retards en les substitucions per un Decret estatal de retallades que considerem perjudicial”, ha comentat el conseller Vicent Marzà.

A la proposta d’Acord es contempla que es puga autoritzar la substitució del professor o de la professora absent abans de deu dies lectius des que es produeix la causa que genera la necessitat de la substitució, sempre que quede acreditat, per mitjà d’un informe del director o de la directora del centre educatiu, que l’absència no es pot cobrir amb els recursos propis del centre sense perjudicar greument el dret a l’educació dels alumnes i de les alumnes. Fins ara el Decret estatal 14/2012 impedeix que es puga activar el tràmit de substitució fins que no passen 10 dies.

Així mateix, la proposta d’Acord explicita la necessitat que les borses es troben ben dotades i que el personal que es trobe actiu en les mateixes estiga preparat per a ocupar els llocs oferits sense impediment i a la major brevetat.

En el cas d’adjudicacions de vacants i substitucions de difícil cobertura, és a dir, aquells que no hagen sigut triats per cap aspirant i per tant han quedat sense adjudicar en els procediments d’adjudicació contínua o que queden vacants després de l’adjudicació per haver renunciat els adjudicataris i les adjudicatàries, Educació proposa que puguen optar totes aquelles persones que estiguen interessades i que complisquen els requisits establits en la convocatòria, sempre que no es troben prestant serveis en l’àmbit de la Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport.

“Esperem que l’Acord de Substitucions definitiu se signe al més aviat possible a fi d’agilitzar aquest procés i que puguem resoldre en el mínim temps possible la cobertura de llocs de treball per tal de garantir el dret a l’educació de l’alumnat valencià”, ha explicitat el secretari autonòmic d’Educació, Miquel Soler.

Comparteix

Icona de pantalla completa