Diari La Veu del País Valencià
‘Sic Transit Gloria, Mindundi’ nou llibre d’aforismes de Josep Conill

RedactaVeu / Barcelona / Girona.

El proper 3 de desembre la Llibreria Calders de Barcelona acull la presentació de Sic Transit Gloria, Mindundi (In Púribus Llibres) de l’escriptor i professor Josep J. Conill i de Maximes i pensaments (In púribus Llibres) de Chamfort amb traducció, introducció i notes de Guillem Calaforra. L’endemà, dia 4, la Llibreria 22 de Girona acollirà les presentacions.

La presentació començarà a les 19:30h i comptarà amb la participació de l’autor Josep J. Conill, de l’editor i col·laborador de La Veu Joan Dolç i del gestor cultural i escriptor Oriol Izquierdo.

Després de Submarins de butxaca (2012) i entre diverses publicacions, en Sic Transit Gloria, Mindundi Josep Conill novament “empra l’aforisme com una autèntica bomba intel·lectual de fragmentació i desplega un exhaustiu exercici de pensament crític entès com a bufonada transcendental, que sotmet a una revisió tan implacable com irònica les manifestacions més candents de l’individualisme de masses”.

Màximes i pensament de Chamfort amb traducció de Guillem Calaforra, junt a Caractères et Anecdotes són obres que “constitueixen la revenja pòstuma contra una societat a la qual va servir, però davant la qual es va mantenir insubornablement crític. Una posició incòmoda que va esdevenir obertament conflictiva i decididament tràgica amb l’arribada de la Revolució. Tot i el seu entusiasme per ella, a causa de l’aversió que sentia envers el Terror, Chamfort va ser empresonat en diverses ocasions. En morir després de diversos intents de suïcidi, l’any 1794, va deixar multitud d’anotacions disperses que, tot seguint el pla esbossat per ell mateix en un tros de paper, van ser compilades pel seu amic Pierre Louis Ginguené i editades per primera vegada en 1795”.

Comparteix

Icona de pantalla completa