Diari La Veu del País Valencià
Compromís-Podemos: ‘Som un exèrcit de pau i la nostra bandera el somriure’

RedactaVeu / València.

Compromís i Podemos han realitzat aquest matí a València el seu acte de presentació de les candidatures i dels eixos programàtics de la coalició ‘És el Moment’ per a les pròximes eleccions del 20 de desembre.

Enric Morera, portaveu de Compromís, ha donat la benvinguda a l’acte i ha mostrat la seua satisfacció “per sumar esforços en aquesta candidatura i poder traslladar al Congrés dels diputats la força que som els valencians”.

La cap de llista per Castelló, Marta Sorlí, s’ha referit en la seua intervenció a les polítiques encaminades a rescatar les persones, un dels eixos bàsics del programa electoral. Segons Sorlí “el PP s’ha dedicat ha retallar els drets socials, en sanitat, educació, habitatge, dependència, igualtat, són els nostres drets i els volem tots, el 20 de desembre ho farem possible”.

Rita Bosaho, cap de llista per Alacant, ha dedicat la seua intervenció a desenvolupar l’eix programàtic per eradicar la corrupció i fer les institucions transparents i participatives. Una de les qüestions claus que Bosaho ha destacat com a necessàries en aquest àmbit és augmentar la inspecció fiscal ja que “per cada euro invertit en un equip d’inspecció fiscal es recapten o recuperen 20 euros defraudats”.

El secretari general de Podem, Antonio Montiel, també ha intervingut en l’acte per assenyalar en referència a aquestes eleccions que “rebutgem la vella política que ara es disfressa de nova. Els valencians hem patit massa, hem perdut massa i el que els vells partits no han fet ho farem nosaltres. Volem canviar les regles del joc de dalt a baix”.

La número 2 per València, Àngela Ballester, s’ha centrat en el punt programàtic referent a la recuperació de la democràcia. Per a Ballester “és necessària la reforma d’elecció dels òrgans judicials com també la reforma dels sistema electoral. Hem de rescatar la democràcia de la gran mentida que ha sigut el govern de Mariano Rajoy”.

A continuació ha intervingut Mónica Oltra, portaveu de Compromís, qui ha assenyalat que “el 20 de desembre hem de rematar la faena que començàrem el 24 de maig i toca fer-ho ara al parlament espanyol”.

Oltra s’ha preguntat que li dirà hui Mariano Rajoy als valencians, “ell que fa quatre anys va prometre que la nostra comunitat no estaria discriminada. Però l’únic que ens ha demostrat és que són els de la corrupció, els sobres, el saqueig, els de les portes giratòries, els que posen preu al sol, els que retallen la dependència, però la del pare de Rajoy li la paguem a la Moncloa, són els poderosos que fa temps que ens han declarat la guerra”.

“Aquesta discriminació va a acabar-se ja, som un exèrcit de pau, la paraula la nostra arma i la nostra bandera el somriure. Som un exèrcit invencible d’una causa justa”, ha conclòs Oltra en la seua intervenció.

Joan Baldoví, cap de llista al Congrés per València, ha tancat l’acte amb la seua al·locució centrada en la millora del finançament i un nou model productiu. “Apostem per una economia verda i social, un canvi de model productiu que necessita l’economia valenciana però per al qual és imprescindible rebre un finançament just”.

“Els valencians no tenim les claus de la caixa i per això és necessari ara recuperar eixes claus, volem una agència tributària valenciana, un finançament que no ens discrimine i un sistema fiscal que veritablement contribuïsca a la redistribució de la riquesa”.

Comparteix

Icona de pantalla completa