Diari La Veu del País Valencià
Port de Sagunt és ‘la major font’ de CO2 al País Valencià

RedactaVeu / Sagunt.

El port de Sagunt acull un conjunt d’instal·lacions industrials (cimentera de LafargeHolcim, central tèrmica de cicle combinat de Gas Natural Fenosa, regasificadora, fàbrica de fertilitzants Fertiberia, AcelorMittal, etc) que són, juntament amb el polígon industrial del Serrallo a Castelló, les principals instal·lacions industrials emissores de diòxid de carboni al País Valencià, segons Ecologistes en Acció.

La central tèrmica va ser en 2014 la major font d’aquest gas d’efecte hivernacle al País Valencia, amb l’emissió d’1.390.458 tones de diòxid de carboni, i la cimentera de LafargeHolcim va ser la cinquena, amb 599.574 tones. En conjunt representen el 6,6% de les emissions del CO2 a València en 2014 (1.989.732 t).

Aquestes emissions van augmentar en 2014 respecte al 2013 un 8,5% en la central tèrmica de Gas Natural i un 25% en la cimentera. Per sectors industrials, el ceràmic és el principal sector emissor de CO2 al País.

Per això Ecologistes en Acció creu que “és fonamental el canvi de model energètic amb un 100% d’energies renovables i l’abandó dels combustibles fòssils, a més d’un increment de l’estalvi, de l’eficiència energètica i una disminució del consum energètic”.

Comparteix

Icona de pantalla completa