Diari La Veu del País Valencià
El PP d’Alacant critica la promoció del valencià en les cartes als Reis Mags
RedactaVeu / Alacant.

La líder del PP municipal s’ha expressat en aquests termes en un comunicat després de l’anunci del govern municipal d’enviar als 82 col·legis públics i concertats de la ciutat 15.000 cartes en valencià dirigides als Reis Mags d’Orient.

Sánchez Zaplana ha demanat als actuals responsables municipals que es pronuncien sobre “si creuen en les tradicions religioses o no, després de comprovar com el tripartit fa ús del Nadal i dels seus costums quan és en benefici de la seua ideologia”. La líder del PP d’Alacant ha titllat l’enviament “massiu” d’aquestes cartes “d’una incongruència més del tripartit, que utilitza les tradicions i els símbols religiosos a la seua conveniència”.

La dirigent del PP ha incidit que “a milers de xiquets alacantins podran fer-los redactar en valencià unes cartes als Reis Mags, però ells no les podran lliurar als Carters Reials perquè el tripartit ha prohibit la seua recollida”. Els populars han mostrat la seua “estranyesa” amb les paraules de l’alcalde Gabriel Echávarri referent al fet que els pròxims pessebres municipals “els podrà muntar l’Associació de Pessebristes o una altra associació”. “Açò significa que pensa anar també contra els pessebristes?”, han conclòs.

Campanya per a fomentar el valencià

Cal recordar que l’Ajuntament d’Alacant va donar recentment un primer i ferm pas en la defensa i recuperació de la llengua del País Valencià a la ciutat amb la posada en marxa d’una campanya informativa per a fomentar el compliment de la normativa vigent quant a l’ús de la llengua valenciana, entre el personal municipal. En el comunicat s’indicava que l’Ajuntament d’Alacant, “com a Administració local i més propera a la ciutadania”, està “especialment obligat a donar exemple i a garantir la normalització lingüística del valencià, i també, els drets lingüístics dels parlants de les dues llengües oficials”. Amb aquesta campanya, l’equip de Govern pretén “complir amb el seu Compromís” de “restablir l’ús i el prestigi de la llengua històrica de la ciutat d’Alacant, com a instrument de recuperació de la identitat i l’autoestima de la ciutat, i com una bona estratègia per a construir una societat plurilingüe”.

Comparteix

Icona de pantalla completa