Diari La Veu del País Valencià
EU culmina amb èxit la seua agenda de solidaritat amb les reivindicacions del poble palestí
RedactaVeu / Madrid-Gaza

La delegació d’Esquerra Unida desplaçada a Gaza encapçalada per l’eurodiputat Willy Meyer i de la qual formaven part, entre d’altres, les diputades autonòmiques Marina Albiol (EUPV), Lorena Viciós (EUiA) al costat d’una vintena de militants i càrrecs públics d’Esquerra Unida, han finalitzat amb èxit els objectius marcats en el seu programa de treball; trencar simbòlicament el bloqueig imposat per Israel al poble palestí i poder traslladar als habitants d’aquesta zona la seua solidaritat enfront dels atacs i amenaces que segueixen patint diàriament.

Aquesta delegació va desenvolupar la seua agenda durant tota la setmana passada, en la qual s’incloïen múltiples reunions amb forces polítiques i organitzacions socials palestines. Més concretament, entre les activitats realitzades, es van trobar amb diverses forces polítiques integrants de l’Organització per a l’Alliberament de Palestina (OLP) -com el Front Democràtic per a l’Alliberament de Palestina (FDLP), el Front Popular per a l’Alliberament de Palestina (FPLP), Al Fatah- així com amb una delegació de diputats i diputades de Hamas en seu parlamentària del Consell Legislatiu de Palestina a Gaza.

Esquerra Unida va reiterar en totes les trobades a través de l’eurodiputat Meyer -també en la seua qualitat de secretari executiu de Política Internacional d’aquesta formació- el seu compromís amb la causa del poble
palestí

.

“EU seguirà denunciant el bloqueig criminal per part d’Israel, ja que té sotmès el poble palestí de la franja de Gaza, així com la política israeliana d’assentaments que incompleix fins i tot els acords signats pel seu propi Govern. De la mateixa manera, no deixarem de donar suport a la seua lluita per a l’alliberament de tots els presos polítics palestins que segueixen empresonats en presons d’Israel, com Maysara Abu Hamdiyeh, reclús que va morir la setmana passada a causa de la negativa de les autoritats israelianes per a donar-li assistència mèdica”.

Entre les accions de solidaritat dutes a terme per la delegació d’Esquerra Unida, per a recaptar de primera mà informació sobre la situació de la població Palestina en la franja de Gaza, es troba la realitzada amb els camperols de Kuza’a, els camps dels quals es troben a uns 70 metres de la tanca fronterera israeliana en els territoris ocupats.

Willy Meyer detalla que Esquerra Unida “engegarà totes les iniciatives necessàries per a denunciar aquests fets, així com la situació d’asfíxia a la qual estan sotmesos els palestins en la zona de Gaza a causa de l’implacable bloqueig del Govern d’Israel. Seguirem lluitant perquè els crims comesos per les autoritats d’Israel no queden impunes i fins a aconseguir la creació d’un Estat palestí lliure”.

>

Comparteix

Icona de pantalla completa