Diari La Veu del País Valencià
Un ‘exèrcit’ de 1.000 voluntaris envairà les xarxes amb els missatges de Compromís-Podem
RedactaVeu / EP / València

Al País Valencià, la campanya de ‘Compromís-Podem. És el Moment‘ recorrerà les principals comarques i tindrà els seus actes centrals l’11 de desembre a Alacant -on també estarà Pablo Iglesias-, el 12 a Castelló i el 13 a València. L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, acompanyarà el secretari general de Podem i candidat a la Presidència del Govern, Pablo Iglesias, en el tancament de campanya que celebraran el 18 de desembre en el pavelló de la Font de Sant Lluís de València,

Així ho han assenyalat aquest dimecres el cap de llista per València, Joan Baldoví, i la número dos, Ángela Ballester, en la roda de premsa de presentació de la cartelleria, els materials i els actes de campanya de la coalició valenciana. El lema de la campanya serà ‘Justament És el Moment’ perquè “és el moment de completar el canvi que es va produir el 24 de maig, de fer-ho en clau valenciana i de posar les institucions al servei de les persones” perquè “els valencians no poden esperar més”.

La ruta de la formació al PV comença aquest dijous en un acte d’obertura de campanya en la plaça del Pilar de València i continuarà per les principals capitals de comarca amb fins a 150 actes, entre les quals es troben Gandia, Sueca, Alzira o Vila-real. Així mateix, els actes centrals de la campanya tindran lloc l’11 a Alacant -on participarà el candidat de Podem a la presidència del Govern, Pablo Iglesias-; el 12 a Castelló i el 13 en el Teatre Olympia de València. Els candidats també passaran per Elx el 17 de desembre.

D’altra banda, Podemos tancarà la seua campanya estatal al País Valencià el 18 de desembre a València en un míting que se celebrarà en el Pavelló de la Font de Sant Lluís i en el qual participaran Pablo Iglesias i Ada Colau, a més dels cap de llista valencians. Aquest serà un acte “massiu i il·lusionant”, segons ha valorat Baldoví.

La “campanya de proximitat” de Compromís-Podem “arribarà a tots els punts del País Valencià” i reivindicarà “tot el treball d’aquests quatre anys -de Compromís en el Congrés dels Diputats- i denunciarà com han maltractat els valencians”.

La número 2, Ballester, ha assegurat que si fidelitza el vot de Compromís i Podem, aspiren a ser “la primera força” al País Valencià encara que arribar a guanyar en aquestes estatals en “l’autonomia o no ho decidiran els ciutadans”.

Baldoví: “Ací es juga una de les partides més importants”

Per la seua banda, el fins ara diputat de Compromís en el Congrés dels Diputats ha argumentat que faran que “València siga la punta de llança del canvi que es produirà” i, en aquest sentit, ha afegit que “no és gratuïta la importància que li està donant Mariano Rajoy a València”, perquè “ací es juga una de les partides importants”.

A més, ha apuntat que la coalició enviarà una carta a 3,5 milions de persones al País Valencià per a dir-los que “res serà igual a partir del 20 de desembre perquè les partides a dos bandes s’han acabat”. “El 24 de maig el bipartidisme va signar la seua acta de defunció i el 20 tindrà la seua defunció”, ha postil·lat. Ballester ha seguit en la mateixa línia i ha dit que es tracta de les eleccions “més disputades de la democràcia” perquè “no ens juguem una legislatura sinó una dècada” i ha recordat que hi ha un 28 per cent d’indecisos, per la qual cosa “cada paraula i cada gest determinarà el resultat del 20D”. “És el moment del canvi en clau valenciana”, ha afegit.

Així mateix, ha anunciat que disposaran de 165 segons en TVE per a promocionar la candidatura de “la formació majoritària al País Valencià”, la qual cosa per a Ballester “denota com volen repartir-se el pastís entre dos, com sempre”. “Nosaltres no tenim el temps que tenen els altres en TVE però tenim la força de la gent i farem una gran campanya”, ha dit.

El Deute històric, reivindicació del programa

Preguntats pel programa electoral de la coalició al PV, Ballester ha explicat que es presentarà aquest dijous o divendres i que tindrà com a punts centrals “governar per a les persones, lluitar contra l’emergència social, contra la corrupció, un canvi de model productiu, mesures contra l’atur i reclamar un finançament just”. Sobre l’últim punt, Baldoví ha sostingut que la seua formació intentarà que el deute històric del País Valencià “no es condone sinó que vinga en diners”. “Els diners que haurien d’haver servit per a infraestructures, escoles o ocupació, que vinguen en aquesta legislatura”, ha assenyalat.

Durant l’acte també han presentat la web de la coalició (www.eselmoment.com) i han anunciat que un “exèrcit” de 1.000 voluntaris treballen en les xarxes socials, ja que serà una campanya “molt encarada als joves i els nous votants”.

No obstant açò, Ballester ha insistit que serà una campanya “de poble i de proximitat” i les xarxes socials “no són només Facebook i Twitter sinó també els col·lectius locals o associacions de veïns” i ací es trobaran amb la gent.

A més, el color dels cartells de campanya és un degradat de taronja a morat i va acompanyat amb el logotip ‘És el moment’ dissenyat de forma altruista per Javier Mariscal. Aquests cartells, a més, apareixeran en mupis, cabines de telèfon i tanques publicitàries repartides per tot el territori.

Comparteix

Icona de pantalla completa