Diari La Veu del País Valencià
El govern de Fabra va perdonar 20.000€ al PP per un míting en l’Àgora

RedactaVeu / València.

L’anterior govern del País Valencià comandat per l’expresident Alberto Fabra va perdonar 20.000€ al Partit Popular per un míting celebrat en l’Àgora de la Ciutat de les Arts i les Ciències de València, segons ha publicat aquest dijous Ràdio València (Cadena SER).

En concret, va ser el 21 de maig de 2014, quan 5.000 persones van omplir l’Àgora de València per a assistir al míting central de la campanya del PP valencià per a les eleccions europees amb la intervenció del seu líder estatal, Mariano Rajoy. L’espectacular espai, dissenyat per Calatrava, és un dels elements més destacats del complex de la Ciutat de les Arts i les Ciències impulsat i gestionat pel Govern valencià, segons informa Ràdio València.

Segons les tarifes del 2014 aprovades pel Consell d’administració de l’empresa pública CACSA que gestiona tots els elements i a les quals ha tingut accés la Cadena SER, el lloguer de l’Àgora per un dia, ascendia a 25.000 euros. “No obstant açò, el Partit Popular solament en va pagar 5.000 com reflecteix el contracte que, un dia abans del míting, van signar ambdues parts i que també obra en mans de la SER”.

Segons informa la mateixa emissora en la seua pàgina web, a més, quan després de l’acte la diputada socialista Eva Martínez va exigir oficialment tota la documentació, solament se li va facilitar la confirmació del pagament del PP però no les tarifes, i evitaren així desvetllar que van perdonar el 80 per cent del preu, és a dir, 20.000 euros. Dos mesos després, un nou Consell d’administració va variar les tarifes incorporant mitja jornada de l’Àgora per 7.000 euros amb la justificació d’adaptar-se als preus de mercat.

L’emissora valenciana recorda en la mateixa informació que existeix un altre antecedent greu amb actes dels populars a València: la reclamació via judicial de Fira València al Partit Popular dels 568.000 euros que va costar el muntatge del congrés que en 2008 va triar Mariano Rajoy com a president estatal del PP.

Comparteix

Icona de pantalla completa