Diari La Veu del País Valencià
Els regants d’Alacant accepten l’aigua de la Marquesa després de 10 anys
Redactaveu / València

En el protocol es parla que “Se llevará a cabo una sustitución de aguas subterráneas mediante la captación de recursos con destino al riego, desde el Azud de la Marquesa, de hasta 50 hectómetros cúbicos al año, a medida que se vaya desarrollando el post-trasvase Júcar-Vinalopó”.

És a dir, l’aigua tindrà com a única destinació el reg per a pal·liar la sobreexplotació dels aqüífers del Vinalopó-l’Alacantí. Encara que en el protocol es parla d’estudiar la possibilitat d’utilitzar aigua per abastiment humà, eixa opció difereix al pròxim cicle hidrològic (2021-2027).

“La insistència del lobby de l’aigua d’Alacant, durant aquests 10 anys, en demanar la millor aigua del Xúquer -des d’Antella, Cortes de Pallars o Alarcón- per a destinar-la a l’abastiment de la població, va crear una forta oposició en la Ribera i altres comarques valencianes”, expliquen des de Xúquer Viu.

Xúquer Viu, amb el suport de la majoria dels sectors agraris, socials i polítics de la Ribera, celebra aquest acord que promou solucions reals i permet enfocar les seues activitats amb més intensitat en la recuperació del Xúquer, l’Albufera i la resta d’ecosistemes aquàtics.

Comparteix

Icona de pantalla completa