Diari La Veu del País Valencià
‘Que cap valencià torne a sentir vergonya per una radiotelevisió pública’
EP / València

Marc Pallarés, qui ha assegurat que la tasca de la comissió és “que cap valencià torne a sentir vergonya per una radiotelevisió pública”, ha avançat que la primera sessió de la comissió se celebrarà dilluns que ve 14 de desembre, quan es debatran les esmenes a la proposició de llei per a la creació de la nova RTVV. Així mateix, en declaracions als mitjans, ha destacat que “el fet tan lamentable que es tancara -RTVV- permet començar de zero i definir un nou model plural, democràtic i en el qual tota la ciutadania es veja reflectida”.

En aquesta línia, la vicepresidenta de la comissió, Mercedes Caballero, ha assenyalat que la constitució de la mateixa suposa “una oportunitat de començar un nou projecte en el qual tots estiguen reflectits i que de veres siga l’ànima d’aquesta terra, una RTVV nova i bona”.

Per la seua banda, el diputat del PP Jorge Bellver ha assegurat que la constitució d’aquest òrgan s’ha dut a terme de forma “precipitada” perquè “el tripartit ha decidit que l’única cosa important és engegar aquesta comissió” –queden altres dues per constituir–. A més, ha assenyalat que l’objectiu és “engegar una televisió valenciana provisional i sense control parlamentari”, i ha criticat que el Consell no haja presentat una llei de creació de RTVV.

Sobre aquest tema, el portaveu de Podem, Antonio Montiel, ha apuntat que la intenció de Bellver és “fer sang amb aquest tema” i ha apuntat que el PP no té “legitimitat moral per a plantejar aquesta qüestió en aquests termes”.

Així, ha explicat “no hi ha una televisió que es puga establir en sis mesos –el termini previst per les Corts per a la creació d’una nova llei–, sinó que es parla de la possibilitat, no de la necessitat, ni obligatorietat, que en determinades circumstàncies de control parlamentari es puga recuperar el senyal en termes de prova”. No obstant açò, Montiel s’ha mostrat confiat que el ritme de treball de la comissió farà innecessari qualsevol senyal provisional, més enllà de l’estrictament tècnic per les necessitats de les proves mínimes.

Per la seua banda, el portaveu de Compromís, Fran Ferri, ha dit que la constitució d’aquesta comissió significa “un pas més en la reobertura d’una RTVV per als valencians”, al mateix temps que ha assenyalat que per a la coalició aquesta havia de ser la primera a constituir-se -estan pendents les comissions de Drets Humans i Igualtat- “perquè és una de les més importants”.

Així mateix, el diputat de Ciutadans (C’s) Antonio Subiela ha manifestat sobre aquest tema que aquest dijous s’ha constituït “l’únic fòrum legitimat per a prendre decisions sobre RTVV”, i ha esperat que “no s’utilitze el corró de la majoria de l’actual tripartit per a imposar les seues decisions –en la comissió– i puguem aportar la resta de partits”.

Comparteix

Icona de pantalla completa