Diari La Veu del País Valencià
Ximo Puig: ‘Els valencians estimem els catalans, per molt que alguns vulguen posar fronteres’
Europa Press / Tarragona / València

“Hem d’unir-nos tots i independitzar-nos ja de Rajoy. Eixa és la vertadera independència que necessitem”, ha manifestat Puig, que ha assegurat que el País Valencià i Catalunya comparteixen el mateix problema amb el Fons de Liquiditat Autonòmic (FLA).

Per açò, ha apostat per sumar forces, acabar amb el Govern del PP i desoir les proclames independentistes, com a única solució: “Els valencians estimem els catalans, per molt que alguns vulguen posar fronteres”.

Ha defensat “cosir” l’Estat espanyol des de la singularitat dels territoris, fent que tots els ciutadans tinguen igualtat d’oportunitats i al mateix temps es respecten les diferències territorials.

A més, ha assegurat que el procés sobiranista de Catalunya no haguera progressat si el Govern estatal “haguera respectat el que democràticament havien decidit els catalans”, en referència a l’Estatut.

PP i CDC s’aprofiten de l’independentisme

Per a Puig, a PP i CDC els va molt bé el debat independentista perquè els permet no afrontar “els problemes reals dels ciutadans”, i ha erigit els socialistes com l’única opció de reinstaurar el progressisme a l’Estat espanyol i acabar amb les retallades dels últims anys.

Ha posat l’exemple del País Valencià, on Puig s’ha aliat amb Compromís i ha acabat amb dècades de governs del PP: “Hem sigut capaços de canviar la política i rescatar els diners per a rescatar les persones”.

Comparteix

Icona de pantalla completa