Diari La Veu del País Valencià
Ximo Puig: ‘Després del 20D s’acabarà la desconsideració cap als valencians’
Leo Part / Antella

“Siga quin siga el nou Govern -estatal que es configure després dels comicis del pròxim diumenge-, el que exigirem és que canvien les polítiques” cap al País Valencià. Així de categòric s’ha expressat el president Ximo Puig, en declaracions a La Veu, durant la seua visita aquest dilluns a Antella (la Ribera Alta) on, acompanyat per la consellera d’Agricultura, Elena Cebrián, ha visitat l’Assut d’Antella –infraestructura hidràulica mil·lenària on naix la Séquia Reial del Xúquer- i posteriorment, ha participat en una reunió amb els regants valencians.

Així, preguntat sobre la possible influència que els resultats dels comicis del 20D tindran en les polítiques del Govern valencià, Ximo Puig ha apuntat que si bé no afectaran el Govern valencià, clar que ho faran en el conjunt del País Valencià. “Jo crec que han de canviar necessàriament les polítiques, al marge de qui governe. El que nosaltres, des de la Generalitat, exigirem és que canvien les polítiques”.

En aquest sentit, el president Puig ha afegit: “Aquesta legislatura ha sigut una legislatura nefasta per als interessos dels valencians. És la legislatura que menys s’ha invertit en relació a la nostra població, en tota la història. És el període democràtic que s’ha castigat més els valencians: no s’ha resolt el problema de l’infrafinançament, hi ha hagut infrainversió i a més a més no hem estat considerats. I això s’ha acabat. Governe qui governe això sí que li puc garantir que s’acabarà”, ha asseverat.

Ximo Puig: ‘Defensarem ara i sempre els interessos dels regants valencians’

En un altre ordre de coses, preguntat sobre la seua opinió respecte al recent anunci del Govern de Castella-la Manxa de recórrer el transvasament Xúquer-Vinalopó, Ximo Puig ha assegurat que “nosaltres –pel Govern del PV_ no volem abordar el problema de l’aigua des d’una perspectiva de confrontació. Però, dit això, nosaltres defensarem ara i sempre els interessos dels regants de la Comunitat Valenciana. Per tant, en tots els àmbits nosaltres estarem presents. De fet, qualsevol recurs que es presente, com ha passat en el Tajo-Segura, la Generalitat estarà present, es personarà i intentarà defensar fins al final els interessos dels regants valencians”.

Ximo Puig i Elena Cebrián, a la Casa de les Comportes de la Séquia Reial del Xúquer. Foto: La Veu.

Cebrián: “Quan passe la sequera vigilarem que es complisquen els cabals ecològics del Xúquer’

Per la seua banda, la consellera d’Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural, Elena Cebrián, ha explicat sobre el fet que el riu Xúquer a partir de Fortaleny i Sueca està sec i no està complint el cabals mínims ecològics, que es tracta de mesures que està adoptant la Confederació Hidrogràfica del Xúquer (CHX) “perquè estem en una situació de prealerta de sequera perquè està plovent molt poc”. “Els sistemes de regulació, de control, han de prendre temporalment aquestes mesures i nosaltres el que hem de fer és, ja que en som partícips també en els òrgans de decisió del Xúquer, de la Confederació, observar que una vegada passe aquesta situació s’engeguen els sistemes de regulació perquè es complisquen també les exigències de cabals ecològics, ha anunciat la consellera.

Durant la visita de Puig i Cebrián a Antella, han estat rebuts per l’alcaldessa socialista d’aquest municipi, Amparo Estarlich, i pels màxims representants de la Séquia Reial del Xúquer i de les diverses organitzacions de regants del País Valencià. A la seua arribada a Antella, han realitzat una visita a la Casa de les Comportes –de la Séquia Reial ordenada construir per Jaume I per donar reg al marge esquerre del Xúquer-, a l’Assut d’Antella, i posteriorment s’han traslladat a l’anomenada Casa del Rei, per participar en una reunió a porta tancada amb els regants.

>

Comparteix

Icona de pantalla completa